2011. november 19., szombat | By: Sütis néne

Isteni piskótatekercs



Ritkán készítek piskótatekercset, mert még nem találtam meg az igazit. Eddig. :-)
Nos, az az igazság ,hogy valamelyik gasztroblogon olvastam ennek a receptjét, nem is olyan rég(azt hiszem múlt héten). Csakhogy nem tudom melyiken..... ;-P
Ha meglesz, ígérem beírom,hogy honnan származik és mi is a pontos recept. Addig meg nézegessétek a képeket. :-D

A mi változatunkba, vajkrém és házi s.baracklekvár került. A vajkrém igazi vajból készült, porcukorral kevertem ki, és ennyi. Legközelebb vékonyabban fogom belekenni, mert ennél hol vékonyabb, hol vastagabb volt a réteg, mert kissé siettem...de persze így is finom volt, naaaagyon! :-)))

Piskótatekercs készítése

4 tojásfehérjét habbá verünk. Hozzáteszünk 4 ek. kr.cukrot, majd a sárgákat- ezekkel tovább verjük(habverővel). Egyesével hozzászitálunk 4 ek. lisztet (fakanállal) és 1 mk. sütőport. Vaníliaaromát is tehetünk hozzá. A legnagyobb tepsinkbe sütőpapírt teszünk, erre simítjük a masszát. 165 fokon 20-25 perc alatt megsütjük(ne süssük túl, mert akkor nehéz lesz feltekerni, eltörik).
Még melegen többször(sütőpapírral együtt) feltekerjük és vissza, majd feltekerve(és letakarva) hagyjuk kihűlni.
Ezután tölthetjük.

2 megjegyzés:

szazala írta...

Nagyon szépre sikeredett ez a piskótatekercs!Nem találtad meg véletlenül az eredetit(esetleg a memóriádban??:))?

Sütis néne írta...

köszönöm!
valahová felírtam a receptet, majd megkeresem és beírom.