2012. május 17., csütörtök | By: Sütis néne

Helyzetjelentés

Mostanában nemigen kerülnek fel új dolgok, mivel  a lánykámmal elég sok gond van, mármint egészségileg. Épp ezért minimális időt tudok gépnél tölteni, és akkor sem igen blogolok, inkább csak nézelődőm.

Lassan másfél hónapja hogy nem tudunk kitörni a betegségekből, sajnos...pedig se ősszel, se télen nem volt beteg.
Kezdtünk egy hólyaggyulladással, ami igen elhúzódott, és nem hatott rá az antibiotikum. Több mint két hétig szedte, mert egy adag után nem múlt el neki, így kapott még egy adaggal....csak ezután jutott odáig az orvos, hogy tenyésztésre küldje....na mindegy. persze így a beleit szépen kikészítette, hiába kapta a normaflort... szóval ezután sikeresen összeszedett egy magas lázzal, hányással, hasmenéssel, hasgörcsökkel járó vírust...ez tartott több mint egy hétig.....megszenvedtük... közben persze alig evett, ivott, ami nála külön rossz, mert egyébként is rossz evő-ivó... a kevés folyadék tudom, hogy probléma, mert ugye elősegíti a hólyaggyulladást is, meg egyéb problémákat is okozhat, úgyhogy most ezen dolgozom, hogy minél többet igyon. (ma pl megivott majdnem 1 l-t, ami már nagy szó nála! de persze ma itthon volt, így könnyebb mert folyton szólunk neki, hogy igyon.)
No az 1 hetes betegség-táppénz után, tegnapelőtt ismét beteg lett, azaz 1 hetet sem húztunk ki. ismét láz, bár nem olyan magas, meg torokfájás, nátha, kisebb köhögés. Ma már itthon volt és holnap szintén. most azért drukkolok, hogy jövő hétre rendben legyen és mehessen, különben ismét mehetek táppénzre, ami "csodás lenne"....

szóval most itt tartunk... és elmondhatom hogy a vitamin, gyümölcs sem ér semmit, hisz látjátok mi zajlik.... pedig már jó ideje mézes, citromos limonádét visz magával a suliba (elsős egyébként), aztán meg szinte mindennap eszik almát-szerencsére szereti( és ez saját alma, tehát nincs agyonpermetezve), meg persze banánt, kiwit, egyebet is eszik...csak haszna nincs, legalábbis a betegségek megelőzése szempontjából. ( a vitamin készítmények dettó, próbáltuk már azokat is, természetes gyümölcskivonattól kezdve a Béres cseppig).
Szóval ha van valakinek valami bevált módszere a betegségek megelőzésére, bátran ossza meg velem!

(ó és hogy nehogy könnyebb legyen nekem is,  a héten 2 tortát is elvállaltam....az egyiknél csak 2 nappal előtte szóltak,de ez szerencsére nem burkolt torta, így bevállaltam. persze akkor még jól volt a gyerek, naná... ;-P, azért nagyjából készen vannak(bár valahogy egyikkel sem vagyok teljesen elégedett, de holnap viszik el őket, és hát olyanok lettek, amilyenek. majd hozok fotót is-valamikor...szóval kissé hulla vagyok, kb 1 órája ültem le először, mert tortázás után frászt kapok attól, ahogy a konyha ki szokott nézni, tehát muszáj rendet tennem, mosogatni, pakolni.. meg persze főzni, gyereket ellátni...hiszen tudjátok... ráadásul úgy érzem én sem vagyok teljesen egészséges, kapar a torkom, és kissé csöpögős az orrom is, nem túl jó a közérzetem. és álmos vagyok, mert  a gyerkőc miatt az éjszakai alvásom sem volt tökéletes, finoman szólva.. úgyhogy most megyek is, majd jövök, ha nagyjából rendeztem soraim.. )

4 megjegyzés:

Éva írta...

Sajnállak akkor kijutott most bőven neked.Az hogy már neked is fáj a torkod nem is csodálkozom hiszen a kislányodtól biztos jutott neked is a bacikból.A megelőzésre pedig csak annyit hiába a vitamin ha elkapja valaki a vírust az ellen nem tud tenni semmit. Régen még gyerekfejjel emlékszem volt az utcánkban egy szegény család sok gyerek volt hidegben is mezítláb jártak a gyerekek, mégis azok soha nem voltak betegek,talán jobban megerősödött az immunrendszerük?Vitamint pedig biztos hogy nem ismerték. Nagyon makacsak most ezek a vírusok vagy az orvosok nem találják el a módszert.Az én kis unokám is kisebb megszakításokkal de talán 2 hónapja is van hogy náthás, köhög. Lehet hogy az iskolába ahová jár a kislányod vannak olyan gyerekek akiken esetleg nem jön ki a betegség de bennük lappang a kislányod pedig érzékeny rá.Bízzál benne hogy mielőbb meggyógyultok ! Addig is igyatok sok gyógyteát,ha van étvágya a kislányodnak valami sósat adjál neki és akkor hátha jobban kívánja a folyadékot. Gyógyúljatok meg mielőbb!Szép hétvégét kívánok!

Újra itt! írta...

Szia! Látom nálatok is bajok vannak! Mi már a kórházat is megjártuk. Nálunk először szorulása lett és fájt a hasa, majd hányt,majd amikor hazakerültünk itthon elkezdet hányni, így hasi ultrahangra küldtek, ami azt mutatta hogy epeúti gyulladás, így vért vettek tőle. Most annak az eredményére várunk.
De kívánunk nektek mihamarabbi jobbulást!

Erzsébet " Lizi írta...

Sajnálom,hogy betegeskedik a kislányod.Lehet kellene egy komolyabb vérvizsgálat hátha az kimutatná mi lehet az ok.Meg kellene találni a visszatérő betegségek okát,mert a kezelések így csak tüneti, átmeneti kezelések.
Jobbulást kívánok a leányzónak.

Sütis néne írta...

Köszönöm a bíztató szavakat!
Látom, sajnos másoknál is vannak gondok. :-(

Éva, jobbulást kívánok az unokádnak!

Brigi!Sajnálom, hogy ti is betegek vagytok, mielőbbi gyógyulást kívánok nektek is!

Lizi! Már nekem is eszembe jutott a vérvétel, lehet hogy ha nem javul, kérni fogok egy beutalót.