Ez egy nagyon finom és gyorsan összeállítható sütemény. Tegnap este készítettem, ma ezt ettem reggelire. (na jó és persze tegnap este is eszegettem belőle, mert frissen nagyon-nagyon finom... ;-) .
Akit érdekel, az eredeti recept fent van a blogomon és a származási helye is-linkelve. Most ezt kihagyom, mert lusta vagyok átmásolni.
Az eredetihez képest a tészta mennyiségét megfeleztem, mert nekem úgy nagyon nehezen sült át, sőt volt hogy nyers is maradt. A gyümölcs mennyisége viszont maradt, mert így az igazi(szerintem).
Először piteformában készítettem, de nem praktikus, mert a gyümölcs ahogy sült, kifolyt, ezért célszerű egy magas falú edényben sütni.
Frissen nagyon jó, mert a tészta teteje olyankor még ropogós, a gyümölcs meleg, plusz ehhez jön még egy kis tejszín... nyamm...ez így egy tökéletes falat. :-)))
Próbáljátok ki!
Cobbler
hozzávalók:
- fél csomag sütőpor
- bármilyen gyümölcs vegyesen (40-50 dkg), + 2 ek. keményítő + 2 ek. cukor
A tészta hozzávalóit villával összekeverem ( előtte a vajat felolvasztottam) . Egy viszonylag lágy masszát kapunk. A gyümölcsöket a keményítővel, cukorral kikeverem, majd egy magas falú edénybe(én hosszúkás jénaiba) teszem. Nálam a gyümölcs most tavalyi maradék alma volt hámozva , kockázva, meggy és cseresznye, meg eper, plusz egy kevés házi málnalekvár ( amit az üveg aljáról kotrtam ki :-D ).
A gyümölcsökre ek.-al rákanalazom a tésztát, a teteját megszórhatjuk még cukorral.
Lefedve 30 percig, majd fedő nélkül még 20 percig sütöm, 170 fokon.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése