2012. december 1., szombat | By: Sütis néne

Sokminden... (főzés, sütés, kreatívkodás)




Biztos ti is vagytok úgy, hogy sok mindent elterveztek a napra, de nem fér minden bele. Én sajnos elég gyakran így járok.. sok a tennivaló, de kevés a 2 kezem...pedig de jó lenne egyszer csak leülni és olvasni végre egy jót.. mert a könyvek apránként gyűlnek, hogy majd elolvasom, de mikor, kérdem én, mikor?!

Az utóbbi 2 -3 napban minden este éjjel 23., 23.30-ig dolgoztam, hogy meglegyen amit elterveztem.
Így lettem kész mára az ünnepi díszítéssel (lakáson belül), ill. az adventi koszorúimmal, kopogtatókkal.
Ééééés a lányzóm falára készített  "mű" is meglett, mégpedig a mai nappal. :-))))
(erről mindjárt bővebben)

Ma főztem és sütöttem is, még vár rám a halom koszos edény...
Finom sütőtök krémlevest főztem, ami persze csak nekem ízlett! ;-P De nekem nagyon.
Gyorsan leírom, ide  receptjét, hogy el ne felejtsem:

Sütőtök krémleves

 1 fej hagymát  és 3-4 db fokhagymát apróra vágtam, megdinszteltem, sóztam borsoztam. felöntöttem, kb 1 l vízzel, és beletettem 40 dkg hámozott, darabolt sütőtököt. puhára főztem, turmixoltam, és 1 dl tejszínnel felöntöttem. Még egy kicsit főztem és kész is. Nagyon finom! :-))

Ezen túl ismét elkészültek a hókiflik, recept: itt. mennyei lett, férjem nagyon dícsérte. most kétfélét, gesztenyéset és marcipánosat készítettem, nagyon jó mind a kettő. (fotó most nincs, a linken van róla egy régebbi kép)

Emellett drezdai stollent is sütöttem, erről sincs fotó(még), mert el lett rakva karácsonyig, majd akkor fotózom.

Még nem volt időm a konkrét karácsonyi menü kitalálására, csak úgy nagyjából, ill. még a receptnézegetés, gyűjtés fázisában vagyok. Édesség terén is van pár ötletem, csak győzzem kitalálni, mik legyenek, mert nagyon sokat nem akarok, viszont ötlet az van bőven.

Nos, és akkor a fali díszről pár szó. A lányom nagy rajongója a Mia és én c. rajzfilmnek.
A szobája egyik fala le lett szigetelve belülről, így oda mérföld hosszú csavar kellene, ha valamit fel akarnánk fúrni, ezért úgy gondoltam készíttetek ebből a dekorgumiból(vagy hogyhívják anyag) egy Miát és Onchaot. A Fb.-on találtam valaki, aki ilyeneket készít, és gyors tanácskozás , postázás után ideértek és felkerültek a falra.
Én már akkor úgy terveztem, hogy a 2 figura köré elkészítem az erdőt is,hogy látványosabb  legyen. Találtam glitteres-csillámos gumi anyagokat, amiből hosszú órák munkájával megszületett az erdő. :-)))) csak a felrakásuk 2 órai munka volt, pedig a lány is segített, együtt alkottuk készre.
A férjem már többször rácsodálkozott, hogy milyen szép lett, és mikor ráesik a fény, különösen látványos, ahogy csillog. :-) megérte a munkát, mert a lányomnak is nagyon tetszik . :-) én is örülök. :-)

És most, hogy pihentem picit, megyek tovább melózni. : -S

2 megjegyzés:

Szöszi írta...

nagyon szép lehet a lányod szobája:) elképzeltem:)♥
jó készülődést karácsonyra!:)
Kérdezhetek valamit a dekor figurákat Decoarttól rendelted facebookoról.
puszi
Judit

Sütis néne írta...

Szia!
Köszi! :-)
Igen tőle rendeltem Miát ( lány figura), és az Onchaot (lovacskát).