2013. január 11., péntek | By: Sütis néne

Mennyei Raffello sütemény





Ajánlom mindenki figyelmébe ezt a nagyon finom süteményt (hétvégi desszertnek tökéletes), nálunk bekerült a megtartandók közé. Puha, szaftos, mégsem túl édes, kókuszos süti... ..hmmm......

A neten több helyen fellelni ezt a receptet (bögrés raffaello néven), de hogy én melyik oldalról szedtem, már nem tudom ( mivel nem mostanában készítettem)....úgyhogy ezért nem tudom idelinkelni a forrást...bocsánat...
Kissé módosítottam is az eredeti recepten(ezt-azt csökkentettem benne), most az én verzióm írom le, de már nem a bögrés mértékek szerint..

Raffaello  

Hozzávalók:

- 2 db tojás
- 2 dl tej (eredetileg 3 dl)
- 60 dkg liszt (eredetileg rétesliszt)
- 20 dkg porcukor (eredetileg 30 dkg)
- 150 ml olvasztott vaj
- 1 cs sütőpor

A tetejére:
- 8 dkg porcukor (eredetileg 15 dkg)
- 8 dkg kókuszreszelék  (eredetileg 15 dkg)

A megsült forró tészta tetejére:
- 2 dl tejszín (eredetileg 3 dl)
+kevés porcukor és kókusz a tálaláshoz

Én most kerek 20 cm-es tortaformában sütöttem, vagy lehet tepsiben is, 20×30 cm-es-ben.

A tojásokat a porcukorral és az olvasztott vajjal kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. A formába simítjuk, megszórjuk a kókuszreszelékkel, majd a  porcukorral. Előmelegített sütőben sütjük. Nálam 170 fokon 45 percig készült. A vége felé célszerű letakarni fóliával, hogy a kókusz-cukor ne égjen meg. A megsült, még  forró süteményre locsoljuk rá a tejszínt . A tészta magába szívja.  A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral,valamint kókuszreszelékkel.(nálam ez az utolsó lépés kimaradt, mint ahogyan látszik is.:-D )
Tényleg nagyon finom, próbáljátok ki! :-)


5 megjegyzés:

Livi írta...

Nagyon tetszik! :) Még nem ismertem, köszönöm a receptet!

Sütis néne írta...

szívesen! :-)

yoli írta...

Jaj de guszta!:)

Sütis néne írta...

köszönöm! és ráadásul finom is! :-)

Petra Juhasz írta...

Szerintem kenyértészta jellegű de az íze jó :-)