2007. október 27., szombat | By: Sütis néne

A karácsony előszele-illata...


Fűszeres-narancsos, tejszínes sütemény


Hozzávalók:


- 5 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 4 dkg margarin
- 1 narancs
- fahéj, szegfűszeg, gyömbér-őrölve
- 15 dkg cukor
- 500 ml tejszínhab
- 1 ek. vanília kivonat
- 1 cs. habfixáló
- 2 tábla csokoládé

A tojásokat szétválasztom, a sárgákat fehéredésig keverem a cukorral.
Hozzáteszem az olvasztott vajat , a narancs levét és reszelt héját, ezzel is keverem.
A lisztet összekeverem a fűszerekkel és a sütőporral , majd a tojásos masszához adom.
Simára dolgozom.
A végén lazán belekeverem a keményre vert tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát.
160 fokon, 25 percig sül.


Közben, míg sül a tészta, elkezdem felverni a tejszínhabot.
Mikor már majdnem kemény a hab, lassan beleszitálok egy zacskó habfixálót, és hozzáöntöm a vanília kivonatot.


A piskótát ketté vágom, megtöltjük a hab felével, erre rácsorgatom az egyik felolvasztott csokoládét, majd ismét hab, és rá a tészta teteje.
Csokimázzal vonom be, melyhez olvasztáskor még 1 tk. fahéjat adok.