2007. október 28., vasárnap | By: Sütis néne

Paradicsomos muszaka





Paradicsomos muszaka





Hozzávalók:




- 1 kg krumpli

- 1 doboz hámozott paradicsom konzerv

- 2 fej hagyma

- 2 db fokhagyma

- 30 dkg darált sertéshús

-1.5 dl tejszín

- 5 dl tej

- 15 dkg eidami sajt

- 4 dkg margarin

- 3 ek. liszt

- só, bors, szerecsendió

- étolaj





A lisztet a margarinnal fehéredésig keverem, gyenge láng felett, majd hozzáöntöm a tejet, és belereszelem a sajtot.

A végén hozzá öntöm a tejszínt, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem.



A krumplit megpucolom, majd uborka reszelőn vékonyra vágom.



A paradicsom konzervből kihalászom a paradicsomokat, és apróra vágom.



A hagymát és a fokhagymát szintén felaprítom, majd olajon megdinsztelem.

Hozzáöntöm a darált húst és készre sütöm. Kicsit sózom.



Egy nagy tepsit kiolajozok, belerétegezem a krumplit, megsózom, erre mehet a paradicsom, majd a hús, végül a mártás.

A rétegezést addig folytatom, míg az összes hozzávaló elfogy.



A tetejére egy kevés margarint morzsolok, és reszelt sajtal meghintem.

Lefedve 1 órát sütöm , 170 fokon.



Jó étvágyat hozzá!