Grízes mézes krémes
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbona
- 2 tojás
- 4 ek. tejföl
A hozzávalókat összegyúrom és 30 percig pihentetem.
A tésztát 4 részre osztom, majd 4 lapot nyújtok belőle.
Tepsi hátán, 165 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütöm.
Töltelék hozzávalói:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 6 dl tej
- 5 csapott evökanál búzadara
- barack lekvár/vagy egyéb/
- 1 tábla tortabevonó
A darát megfőzöm a tejjel, hagyom kihűlni.
A margarint elkeverem a porcukorral, majd a kihűlt darával.
Első lapot behelyezem a tepsibe és a töltelék felét ráöntöm,elkenem.
Ráhelyezem a 2. lapot megkenem ribizli lekvárral.
3. lapot ráteszem, megkenem a maradék krémmel.
Erre a 4. lapot és a tetejére tortabevonót olvasztok.
Másnapig pihen a hűtőben, majd tetszés szerint felvágom.
megjegyzés: az eredeti recept E.Margit oldaláról származik, én kissé módosítottam
16 megjegyzés:
Hú, hogy én ezt mennyire szeretem, de jó, most már a recept is meglesz:-)
örülök neki, hogy örülsz!;-D
Szia! Régóta keresek egy jó mézes krémes receptet, tegnap sütöttem a Te recepted alapján, nagyon finom lett és irtó egyszerű elkészíteni. Köszönöm szépen, bár sajnos ez még mindig nem az az íz, amit én keresek!
Sajnálom, hogy nem ez a keresett íz, de azért örülök, hogy ízlett! :-)
Isteni finom!
IMÁDOM!!!
Már nagyon rég megakartam sütni,de azt hittem,hogy nehezebb.Isteni finom lett,pedig nem vagyok valami jó sütő.A családom nagyon édes szájú.Kéne még nekem egyszerű hasonló recept.Köszi. Üdvözlettel:Ercsimend
Ercsimend!
nem tudom milyen hasonló receptre gondolsz, de nézz körül, hátha találsz még, vagy írd meg mit keresel! ;-)
Ez Isteni de én vmi szalakálés mézeskrémesre emlékszem,drűga jó anyósom csinálta de sajna meghalt és nem tom megkérdezni.Lehet az nem mézes volt csak a krémje hasonló?))))
hm, hát jó kérdés. de sajnos passzolnom kell, nem tudom mi lehetett.:-(
Szia Kottkot!
A szalakáli a Hatlaposba kell!
Anita
szia! csak mostanában nézegetem a receptjeidet, gyönyörűek a képeken az ételek és biztosan nagyon finomak:)
Ezt most ki is próbáltam, mert nem volt időm elkérni Anyukámtól a dédi receptjét.
Tegnap sütöttem, ma már jól szeletelhető és nagyon finom:) remélem, majd a családnak is izlik.
Annyival lett más, hogy a töltelékhez tettem egy egész citrom héját és kb. felének a levét.
Köszönöm a receptet! gratula a csodaszép oldalhoz!
üdv: Leiaa
Köszönöm a dícséretet!:-)
Szió, imádom, nagyon szeretem, most már el is tudom készíteni :9
Boldog Karácsonyt Ildykó
Ildykó ! örülök, hogy örülsz!:-)
és Neked is Kellemes Ünnepeket!
Nagyon guszta az a szelet, imádom!!!!
köszönöm!:-)
Megjegyzés küldése