Ha kinézek az ablakon ezt látom......... Végre-végre! :-)
Mert nagyon útáltam ezt a nyálkás, borongós időt, ami a napokban volt. Akkor már inkább a hó!
Megjegyzem mindig is szerettem a havat, főként mostanság, hogy nem kellet munkába járnom benne...
Nincs is annál jobb, mint a meleg szobából figyelni ahogy száll, kavarog ez a fehér csoda.... :-)
(a kislányomat is alig lehetett levakarni az ablakról-azért nagy nehezen jégkaparóval lejött :-))) ki is mennénk, ha nem dühöngene így az északi szél, talán később csitul...remélem.
Mert nagyon útáltam ezt a nyálkás, borongós időt, ami a napokban volt. Akkor már inkább a hó!
Megjegyzem mindig is szerettem a havat, főként mostanság, hogy nem kellet munkába járnom benne...
Nincs is annál jobb, mint a meleg szobából figyelni ahogy száll, kavarog ez a fehér csoda.... :-)
(a kislányomat is alig lehetett levakarni az ablakról-azért nagy nehezen jégkaparóval lejött :-))) ki is mennénk, ha nem dühöngene így az északi szél, talán később csitul...remélem.
S mit is csinálhatnék addig is? Természetesen kiötlöttem egy új sütemény receptet és meg is sütöm! :-))))))
Mascarponés csokitorta
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 25 dkg liszt
- ízlés szerint kandírozott narancshéj, vagy reszelt narancshéj
- 10 dkg tehéntúró
- 1 dl víz
- 0.5 dl olaj
- 20 dkg porcukor
-krémhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 cs. csokoládé puding
- 20 dkg porcukor
- 2 ek. kristálycukor
- 2.5 dl tej
- 3 ek. tejföl
- 2-3 ek. rum
- 1 tk. fahéj
- 250 g mascarpone, vagy bármilyen natúr vajkrém
- 5 dkg margarin
A piskótát szokásos módon egy kapcsos tortaformában/26 cm/ elkészítem. 160 fokon 25 percig sütöm.
A krémhez megfőzöm a pudingot, a tejjel és a kristálycukorral, őrölt fahéjjal.
Gőz fölött felovasztom az étcsokoládét, az 5 dkg margarinnal, majd hozzákeverem a 10 dkg porcukrot.
A kettőt langyosan összekeverem, hozzáteszem a tejfölt, és 2 ek. rumot.
A mascarponét habosra keverem 10 dkg porcukorral, és 1 ek. rummal.
A kihűlt tésztát 3 lapra vágom.
Az aksó lapra kenek egy adag mascarponét, majd erre a csokikrémet.
Erre jön a középső lap, ismét a krémréteg , ugyanúgy, mint az előbb.
Végül a teteje, amit csak a csokoládé krémmel vonok be, ill. az oldalát is.
A mascarponés krémmel díszítem.
Hűtőbe teszem, majd megeszem... :-)))))))))))))))))))))))
7 megjegyzés:
Hú, ez guszta :)
És mélységesen megértelek, már vasárnap óta várom, hogy havazzon, ne ez a tocsogás legyen, de minket elkerült még eddig a hó. Szóval irigykedem:)
Én ezzel mekkorra sikert arattam a családom körében, azt nem tudom elmondani, de azt igen hogy nagyon hálás vagyok Neked ezért a receptért.Nagyon köszönöm, és a többi sok jó recit is
Kicsike
örülök, hogy ízlett!és szívesen!;-D
Szia,
Kezdő vagyok még és az lenne a kérdésem hogy itt a piskótához felverted külön a tojásfehérjét vagy csak simán szétválasztás nélkül,bele?
Szia! igen külön felvertem a fehérjét habnak.
Előző hozzászóló vagyok.
Elkészítettem a születésnapomra és hihetetlenül jó lett.Pillanatok alatt elfogyott.
Köszönöm a receptet.
Szívesen, örülök, hogy ízlett! :-)
Megjegyzés küldése