
Túrós pite
Hozzávalók:
tésztához:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 dkg élesztő
- só
- 1 tojás
töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
- 2 tojásfehérje
- ízlés szerint cukor
- kevés liszt
- pici tejföl
Mindezt összegyúrom-az élesztőt előtte fel lehet futtatni, egy kevés langyos - cukros tejben, de anélkül is használható, csak belemorzsolva.
Ha összeállt a tészta, kettéveszem és lisztezett deszkán kinyújtom a tepsi méretére.
Ezután mehet a tepsibe az egyik lap, melyet előzőleg kikentem margarinnal és zsemlemorzsával.
A tésztát úgy a legegyszerűbb a tepsibe helyezni, ha rátekerem a sodrófára, de fontos , hogy a tészta felső része is lisztes legyen , hogy ne ragadjon össze.
A töltelékhez a túrót elkeverem a cukorral, citromhéjjal, mazsolával, liszttel, tejföllel majd a felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatom.
Rákenem a tésztára, majd erre mehet a a tészta felső része.
Lekenem 1 tojásfehérjével, majd villával megszurkálom.
160 fokon 25 percig sütöm.
2 megjegyzés:
szia,csak 1 kérdésem volna,a hozzávaloknál azt irtad h kell a tésztájába 1/2 cs sütőpor és élesztő is,tehát mindkettő kell bele vagy csak amejket akarom,mert én nem tudtam és mindkettöt raktam bele és nagyon élesztő szaga van az egesznek,hulyeséget csinaltam?előre is köszi a válaszodat.
jól csináltad, mindkettő kell bele.
de 1 dkg élesztőtől nem lehet élesztő szaga(az nem sok). viszont attól lesz igazán puha.
Megjegyzés küldése