Igazán tetszett ízbolygó kiírása, hogy készítsünk valami túrósat.
Lévén, hogy nagyon szeretem a tejtermékeket és habár a hústól viszonylag könnyen megváltam anno 10 éve, a tejtermékekről semmi pénzért nem mondanék le! ;-)
Így esett, hogy megesett, hogy (több VKF kihagyás után-egyszerűen sem iheletem, sem időm nem volt) most egyszerre több receptttel is készültem.
Igaz, semmi extra, hisz van itt hagyományos túrós pite , de azért megpróbáltam kísérletezni is - lásd túró rudi, ill. magamat meghazudtolva, hogy ne csak édességek legyenek, készült egy sós - túrós étek is!
Akkor kezdjük először is a sóssal!
Lévén, hogy nagyon szeretem a tejtermékeket és habár a hústól viszonylag könnyen megváltam anno 10 éve, a tejtermékekről semmi pénzért nem mondanék le! ;-)
Így esett, hogy megesett, hogy (több VKF kihagyás után-egyszerűen sem iheletem, sem időm nem volt) most egyszerre több receptttel is készültem.
Igaz, semmi extra, hisz van itt hagyományos túrós pite , de azért megpróbáltam kísérletezni is - lásd túró rudi, ill. magamat meghazudtolva, hogy ne csak édességek legyenek, készült egy sós - túrós étek is!
Akkor kezdjük először is a sóssal!
Litván tekercs
Hozzávalók:
töltelékhez:
- 50 dkg főtt krumpli
- 25 dkg túró
- só, bors, szerecsendió
tésztához:
- 35 dkg liszt
- 1 kk. sütőpor
- 3 dl tejföl
- 5 dkg vaj + 1 ek vaj
- só
A krumplit sós vízben megfőzzük, majd áttörjük.
A szintén áttört túróval elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Én pluszban még szerecsendiót is reszeltem hozzá, de ez akár el is hagyható.
A többi hozzávalóból tésztát gyúrunk, szintén sózzuk meg!, majd téglalap formára nyújtjuk.
Ráhelyezzük a tölteléket, feltekerjük, daraboljuk, és tepsire tesszük.
Lekenjük az 1 ek-nyi olvasztott vajjal, és 200 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Tejföllel kínáljuk.
-természetesen ezentúl számos variációja lehetséges, hisz a töltelékbe többféle zöldséget is tehetünk pl. kukoricát, gombát, hagymát, egyebet...
megjegyzés: A recept " Isteni ízek " c. vegetáriánus könyvből származik (kis módosításokkal)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése