2008. október 19., vasárnap | By: Sütis néne

Körkérdés: mióta és miért...?!

Már régóta nem írtam, de most körkérdést kaptam Max - től , tehát válaszolnom kell! ;-)
Köszi Max, hogy gondoltál rám! :-)

Tehát, hogy mióta sütök-főzök?
Ez kérem szépen, tizenéves koromban kezdődött....
Amikor is anyukám már egyre ritkábban sütögetett, és lassanként én vettem át ezt a szerepet.
Fő ok, persze, hogy szerettem a süteményeket, és készíteni csaknem ugyanannyira mint megeszegetni!;-D

Főzni is anyukámtól tanultam, legalábbis az alapokat. Habár mára már kissé más ízesítéssel készítem az ételeket, mint ő, de ez nem meglepő, hisz anyu főztje is eltér a mamámétól.
Egy biztos, minden generációnál vannak kedvenc ételeim, amit csak a mamám, vagy anyukám készít, úgy ahogy az igazán finom.

De emlékszem apai nagyszüleim főztjére is, ott is megvoltak a kedvencek (jó sok;-D), sőt gyakran besegítettem én is -még kisgyerek fejjel- pl. szilvás gombóc készítésnél!

Hoppá, kissé elkalandoztam....tehát hogy miért is szeretek sütni: mert kikapcsol, megnyugtat, stressz-oldó (bármily meglepő is;-D), és élvezem, hogy alkothatok!
Azt pedig, hogy mióta is sütök, már megválaszoltam az előbb...



A főzés teljesen más tészta...be kell vallanom, nem szeretem.... hogy miért is? mert szörnyű mindig azon agyalni, mit is készítsek, aztán meg túl sok időmet elveszi. Pláne munka után, mikor fáradtan hazaérve kell főznöm, gyerek mellett, ill. hétvégén mikor az egész szombat délelőttöm ezzel telik el..:-(

Azért jó része is van, mert hála a netnek, nemrég életemben először főztem kuszkuszt (nagyon ízlik!!!), meg ugye a kölest sem régóta ismerem (de kedvenc lett ez is), és még egypár dolog van, amit élvezettel készítek és eszünk...

És hogy mióta is főzök.... hát pontosan nem tudnám beazonosítani, mert fokozatosan alakult ki.
Természetesen mióta saját családom lett, azóta én vagyok a "főszakács".
Emellett, az hogy kicsit változatosabban, és egészségesebben étkezzünk, az kimondottan a gyerkőcöm születésének köszönhető (és persze a sok blogger-társnak és receptjeiknek!);-)

és még valami, ha újra születhetnék, csakis Olaszországot választanám.
Nagyon szeretem az ő gasztro-kultúrájukat (ami ugye tájanként is eléggé változatos), kezdve a tésztáktól, egészen a salátákig. ;-D

3 megjegyzés:

Max írta...

Köszönöm, tetszett!

Névtelen írta...

Jó, hogy újból írtál, jó volt olvasni.
Noémi

Sütis néne írta...

:-)