2008. október 23., csütörtök | By: Sütis néne

Rizs "megrakva"




Ezt a finom étket tegnap készítettem, és mára már el is fogyott.;-)
Igaz a páromnak nem ízlett (mivel húst messziről se látott benne), de nekem annál inkább...Így tehát lejegyzem az utókornak és persze magamnak is!:-D
(fotó nincs, mert nem voltam fotózós hangulatban...bocsi..)


Rizs "megrakva"
Hozzávalók:
- főtt rizs

- besamel mártás ( reszelt sajttal, reszelt szerecsendióval)

- párolt brokkoli és karfiol

- szezámmag

- reszelt sajt

- vöröshagyma


A már megfőtt rizst tűzálló tálba teszem, erre rákarikázom a pucolt vöröshagymát.
Ráteszem a párolt, kisebb darabokra szétszedett brokkolit és karfiolt, majd megsózom.
Ráöntöm a kész besamelt, alufóliával letakarom, és 45-60 percig sütöm a sütőben -kb. 170 fokon.
A sütés vége előtt 10 perccel ráreszelek egy kevés sajtot és ráhintem az előzőleg megpirított szezámmagot.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jújjj, de örülök hogy írtál, s ráadásul még a fogamra valót is, nagyon szeretem a brokkolit, bár biztos vagyok benne, hogy a férjem sem igazán díjazná így, de ha tennék bele egy kis husit akkor biztos megenné.
A sütid is nagyon jól hangzik, csábító, beleharapnék!
Noémi

Sütis néne írta...

Köszi, Noémi!:-))) no, igen, ezek a férfiak...nem könnyű esetek...:-D