2010. február 22., hétfő | By: Sütis néne

Kardinális



Hétvégén olyan receptet kerestem, amit még nem készítettem.
Találtam is egyet, ez lett a kardinális. A receptet a desszert.eu-ról vettem, néhány helyen változott a mennyiség.

Kardinális

Hozzávalók:


- 18 dkg kristálycukor
- 2 db egésztojás
- 4 db tojássárga
- 5,5 dkg porcukor
- 5,5 dkg liszt

A krémhez:
- 2,5 dl tejszínhab + 1 ek. kávé

A kenéshez:
- 5-6 ek. lekvár (nálam eper)



Kétféle masszát készítünk. Az elsőhöz a tojás fehérjét kemény habbá verjük úgy, hogy közben a kristálycukrot apránként beleszórjuk.
A másikhoz az egész tojásokat a 4 tojás sárgájával együtt, a porcukrot is hozzáadva habosra keverjük. Végül a lisztet is beledolgozzuk.

Egy 30x35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk ( 2 lapot), a két lap mindkét szélét felhajtjuk. A tojáshabot levágott sarkú nejlonzacskóba tesszük, és mindegyik papírra hosszában 3-3 csíkot halmozunk, úgy, hogy köztük azonos távolság maradjon. Az üres részeket a sárga tésztamasszával töltjük ki. Végül is laponként három fehér és két sárga csíkból álló tésztát kapunk.-Én itt egy nagyobb tepsit használtam, egy sütőpapírral. és csak 4 fehérjehab csíkot készítettem, közé a tésztát. (fotón látszik)

A tésztát 15-20 percig sütjük 150-160 fokon. Az egyik lapot lekvárral megkenjük, erre a jön a habbá vert tejszínhab (kávéval), és a másik lap. Hűtőbe vele.

Finom könnyű süti, hamar elfogy.

2 megjegyzés:

Anita írta...

Szia!

Nagyon szép sütijeid vannak!
Eltettelek a kedvenceim közé és szeretnék linket cserélni,ha benne vagy!

http://anitavarazskonyhaja.blogspot.com/

Sütis néne írta...

Szia!

Köszönöm szépen, rendben!:-)