Névnapra készült ez a sütemény. Finom és könnyű, nem túl tömény édesség. Alul a szélét még habrózsákkal lehetett volna díszíteni, akkor a piskóta szélét szépen takarta volna, de az most elmaradt.Azért így is el fog fogyni szerintem.:-)
Charlotte
Hozzávalók:
- 7 tojás
- 7 ek cukor
- 6 ek lisz
- 2 ek. keményítő
- 2 tk sütőpor
- egy adag gyümölcs nekem most egy doboz barackbefőtt
- baracklekvár
- 7 dl tejszínhab ( 5 dl Hulala, 2 dl normál tejszín)
- zselatin ( 2 dl léhez 4 tk.)
- 3 ek kakópor
- porcukor
Először elkészítettem a piskótákat. A sárgákat különválasztottam a fehérjétől. Ez utóbbit habbá vertem. Közben adtam hozzá 3 ek cukrot.
A sárgákhoz ment 4 ek. cukor. kikevertem. Ezután ment bele 5 ek rétesliszt, és egy ek. simaliszt, 2 ek keményítő és a sütőpor. Kikevertem. Egy kevés habbal lazítottam, majd innen már a többi habot fakanállal kevertem hozzá.
Kibéleltem 2 kerek tortaformát, egy kisebbet és egy nagyobbat, és egy nagy tepsit. Elosztottam bennük a masszát, és 20 perc alatt megsütöttem.
A nagy tepsiben sültet még melegen többször fel és kitekertem, így nem tört meg. Belekentem házi baracklekvárt, feltekertem, és vékonyan felszeltem. Ezt egy nagy tálba tettem, melybe follpackot terítettem.
A barackból kb 3/4 részét turmixoltam. többit apróra vágtam. A levével ( 2 dl) összefőztem a zselatint, majd hagytam hűlni.
A habot felvertem, majd hozzáöntöttem a zselatint, kb a habverés felénél. Kettéosztottam a habot. A hab 3/4 részébe öntöttem a turmixolt barackot , és ment még bele a darabolt rész is. Így hűtőbe tettem. A kisebb részhez kevertem a kakaót, ízlés szerint porcukrot, szintén hűtőbe ment.
Ezután a barackos részt beleöntöttem a tekercsekre, erre tettem a kisebb kerek piskóta lapot, erre a kakaós habot, majd lezártam a nagy piskótával. Hűtőbe tettem és vártam....
4 megjegyzés:
Az egyik kedvencem. Nagyon szép lett.
Nagyon szép!
Boldog névnapot kívánok szeretettel!
Habrózsák nélkül is nagyon szép lett! :))
Köszönöm! :-)
Megjegyzés küldése