2010. május 15., szombat | By: Sütis néne

Charlotte








Névnapra készült ez a sütemény. Finom és könnyű, nem túl tömény édesség. Alul a szélét még habrózsákkal lehetett volna díszíteni, akkor a piskóta szélét szépen takarta volna, de az most elmaradt.Azért így is el fog fogyni szerintem.:-)

Charlotte


Hozzávalók:

- 7 tojás

- 7 ek cukor

- 6 ek lisz

- 2 ek. keményítő

- 2 tk sütőpor

- egy adag gyümölcs nekem most egy doboz barackbefőtt

- baracklekvár

- 7 dl tejszínhab ( 5 dl Hulala, 2 dl normál tejszín)

- zselatin ( 2 dl léhez 4 tk.)

- 3 ek kakópor

- porcukor

Először elkészítettem a piskótákat. A sárgákat különválasztottam a fehérjétől. Ez utóbbit habbá vertem. Közben adtam hozzá 3 ek cukrot.
A sárgákhoz ment 4 ek. cukor. kikevertem. Ezután ment bele 5 ek rétesliszt, és egy ek. simaliszt, 2 ek keményítő és a sütőpor. Kikevertem. Egy kevés habbal lazítottam, majd innen már a többi habot fakanállal kevertem hozzá.
Kibéleltem 2 kerek tortaformát, egy kisebbet és egy nagyobbat, és egy nagy tepsit. Elosztottam bennük a masszát, és 20 perc alatt megsütöttem.

A nagy tepsiben sültet még melegen többször fel és kitekertem, így nem tört meg. Belekentem házi baracklekvárt, feltekertem, és vékonyan felszeltem. Ezt egy nagy tálba tettem, melybe follpackot terítettem.

A barackból kb 3/4 részét turmixoltam. többit apróra vágtam. A levével ( 2 dl) összefőztem a zselatint, majd hagytam hűlni.
A habot felvertem, majd hozzáöntöttem a zselatint, kb a habverés felénél. Kettéosztottam a habot. A hab 3/4 részébe öntöttem a turmixolt barackot , és ment még bele a darabolt rész is. Így hűtőbe tettem. A kisebb részhez kevertem a kakaót, ízlés szerint porcukrot, szintén hűtőbe ment.

Ezután a barackos részt beleöntöttem a tekercsekre, erre tettem a kisebb kerek piskóta lapot, erre a kakaós habot, majd lezártam a nagy piskótával. Hűtőbe tettem és vártam....

4 megjegyzés:

Maimoni írta...

Az egyik kedvencem. Nagyon szép lett.

Brigitta írta...

Nagyon szép!
Boldog névnapot kívánok szeretettel!

egycsipet írta...

Habrózsák nélkül is nagyon szép lett! :))

Sütis néne írta...

Köszönöm! :-)