Egy kis süti, mi más: :-)
Puncsszelet
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 2 tojássárgája
- 1 sütőpor
- 2 dl tejföl
A liszthez keverjük a sütőport és cukrot, elmorzsoljuk a margarinnal , hozzáadjuk a tojássárgáját és tejföllel közepes keménységű tésztát gyúrunk.
Jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk.
Kinyújtjuk, és nagy tepsi hátán, előmelegített sütőben 160 fokon kb, 20 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez:
- 1 összetört tésztalap ( a 3-ból a csúnyácskábbik)
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 10 cl rum
- 2 dl víz
A cukorból 2 dl vízzel szirupot főzünk.
Hozzákeverjük a diót, cukrot és rumot.
Összekeverjük az összetört tésztával . Viszonylag kemény masszát kell kapnunk.
Rákenjük az egyik lapra, majd befedjük a másikkal.
Lefóliázzuk a sütemény tetejét és jól rányomunk egy vágódeszkát , teszünk rá valamennyi súlyt pl. szakácskönyveket és a hűtőbe tesszük egy napra.
Máz:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 2 ek. meggylé
A fehérjéket gőz fölött kemény habbá verjük, porcukorral együtt. A színezés miatt mehet bele meggylé, vagy egyéb piros színű szörp. Én még egy kevés rumot is öntöttem hozzá. Ezután rákenjük a mázat a tésztára és 100 fokos sütőben rászárítjuk.
6 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki. Ilyent még nem ettem, meg fogom próbálni köszi a receptet.
Nagyon finom lehet
Kedves Sütisnéne !
Jól értelmezem ? A mázat csak másnap tesszük, és szárítjuk rá ? Köszi: J.
Kedves Judit!
Igen jól érted. Azért csak másnap kerül rá, mert egy éjjelt állnia kell, valami súllyal lenyomatva a tetejét.
Oké, köszi ! Már le van súlyozva ! :)
Már egyszer elkészítettem, akkor is innen néztem le a receptet, isteni finom lett,ezt kérte a családom karácsonyra, így most ismét neki látok. Köszönöm a receptet. Nagyon Boldog Ünnepeket Kívánok!
Jövök rendszeresen, mert annyi finomság található a blogodban.
Megjegyzés küldése