2010. szeptember 13., hétfő | By: Sütis néne

Egyszarvú torta




Nos, 2 napi munkám látható itt....A mai napom szabin töltöm emiatt...( már ha ez pihenésnek számít, amit nemigen éreztem közben)... Húgom nagylányának a szülinapjára készült, holnap ünnepeljük. 

A torta maga Zala kocka, kívülről pedig fondanttal van bevonva.
A fondantos rész készítését bármelyik másik fondantos tortánál megtaláljátok, ezért nem ismétlem magam, nem írom le mégegyszer. Ill. a Zala kocka receptje is fenn van a blogomon, ha valakit érdekel pötyögje be a keresőmbe. :-)

A lovacska keksztorta alapú, abból formáztam meg kézzel, és utána tettem rá a tortára. ( ez semmi különösből nem áll, mint daráltkeksz, porcukor, margarin, kakaó, és kevés tej-ezt kevertem össze. ez nagyon jól formázható, majd ha 1 napot szárad, ekkor már jól be is lehet borítani)
Egyébként a torta laktózmentes tejből, és Liga margarinnal készült, a legkisebbik gyerkőc miatt, mivel 99%, hogy laktózérzékeny..így legalább ő is ehet belőle.

Arról viszont nem is mesélek, mennyit szenvedtem a dekorálással...rátok bízom....hogy elképzeljétek...párszor már ott voltam, hogy megy a kukába a fondant, mikor másodszor kellett levennem. :-P de azért csak kész lett. :-)))Ja és Hugi, innen is üzenem: SOHA TÖBBET! csapj le, ha megint vállalkoznék egy nehezebb tortára!!! :-)))

5 megjegyzés:

kike írta...

Ugyan-ugyan nővérkém:-)Néz a jó oldalát-bővítetted a blogot ezzel a csodás tortával,Vercsi odáig lesz érte,és majd látod rajta az örömöt-már megérte,nem igaz?:-)
Várunk benneteket holnap,és köszönöm Vercsi nevében!Tündér vagy!
pussz!

Tűzpadka írta...

Fantasztikus lett ez a torta! Nagyon elnyerte a tetszésem. Megérte a sok fáradozást. Nem szabad ilyet írni: soha többet. Most jönnek majd csak a jó ötletek!

egycsipet írta...

Megérte a munkát, nagyon szép lett! :)

gigi írta...

Hát ez gyönyörű! Hogy te milyen ügyes vagy!

Sütis néne írta...

Köszönöm! :-)