2010. november 5., péntek | By: Sütis néne

Ismét torta







Ez a legutóbb készült tortám.:-)
(Aki még nem tudná,helyileg itt vagyok elérhető.(pontosabban azon az oldalamon csak tortaképek vannak, és hogy hol lehet tőlem rendelni)

Mint említettem ide a blogomra csak akkor kerül fel rendelésre készült torta, ha valami extra van benne.

Nos ebben van! :-)
Egy kis turpisság, és segítség esetleg most kezdő sütögetőknek.
Az ez előtti tortámnál rájöttem, hogy a tejszínes töltelék előbb-utóbb feloldja a fondantot, azaz átüt rajta. Láttam olyan megoldást, hogy vajkrémmel nyomják körbe a tortát belülről is( már a szélénél) és ezen belülre kerül a krém, így nem nyomódik ki pl. a tejszín. De szerintem az én ötletem se rossz!

Mondanom se kell, hogy ugye a betöltés és fondant díszítés mindig az utolsó lépés.
És én ekkor jöttem rá, hogy a tejszín ki fog nyomódni, és átáztatja a fondantot.
Nosza habár már hulla fáradt voltam, gyorsan készítettem még egy 2 tojásos sima piskótát(-vékonyan! elkenve)-ezt kivágtam méretre, és körbetekertem vele a tortát-felső kép.
Mit mondjak kissé büszke voltam magamra, mert hamar kész lett és innen már tökéletesen ment minden. A krém nem nyomódhatott ki, se a tejszín, se semmi más és a fondant sem ázott el.! :-) lásd 3.kép

Ja és még egy kis turpisság, majd meghaltam mikor láttam, hogy a tejszín miatt kezd a torta szétcsúszni!!Gondolhatjátok! Erre jött a mentő ötlet és 3 hurkapálcát állítottam bele, így ment hidegre, míg kicsit megdermedt a krém és biza többet nem is csúsztak el a lapok!lásd 3.kép

És persze kezdek belejönni az írásba is(nem egyszerű szépen és vékonyan írni,) de haladok...ha lassan is..lásd 4.kép

A torta egyébként kettős céllal készült, anya és kisbabája születésnapjára.
És szerencsére szabad kezet kaptam a díszítésben, ez ám az élvezet! :-)

És tudjátok mit? A legjobb amit kaptam érte  (nem, nem az ára... ;-D ), hanem, hogy láttam mennyire meghatódott a torta láttán  a megrendelő( az anyuka anyukája :-D ) és kaptam egy nagy puszit tőle. :-) Hát már ezért megérte a sok munkát. :-) (plusz elmondás szerint nagyon ízlett is nekik :-) -ez sem utolsó szempont)

3 megjegyzés:

Iza írta...

Ez nagyon szép lett.A diszités nagyon ötletes.:)

Mary írta...

Nagyon szép lett és az ötlet is jó! :)

Sütis néne írta...

Köszönöm! :-)