Rumhabtorta
Hozzávalók:
- 3 tojásos piskóta ( 2 db-ot sütni belőle . közepes méretű tepsiben, vékony tésztának kell lennie.) (3 tojás ,6 dkg kristálycukor, 6 dkg liszt, 1 ek. olaj )
- 2 tojássárgája
- 5 ek liszt
- 5 dl tej
- 15 dkg cukor
- kevés őrölt fahéj és szegfűszeg
- jó nagy lottyintás rum (ízlés szerint)
- 4 dl tejszín
A piskóta készítése:A tojássárgáját a cukor 1/3-val kikeverjük.. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához. Hozzáadjuk a lisztet is. Két egyforma lapot sütünk belőle.
Krém: A sárgákat a liszttel és kevés tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a többi tejet is, cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel sűrűre főzzük, a végén tesszük hozzá a rumot, majd lehűtjük. (ha valaki gondolja zselatint is tehet hozzá, hogy keményebb legyen a krém)
A tejszínt habbá verjük, majd a kihűlt krémmel óvatosan összekeverjük.
A krémet az egyik piskótalapra kenjük, majd rátesszük az előzőleg szeletekre vágott felső piskóta lapot. Ezután hűtőbe tesszük. Felszeletelés előtt a tetejét megszórjuk porcukorral.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése