2011. október 15., szombat | By: Sütis néne

Rumhabtorta



Az eredeti recept szerint borhabtorta néven fut. Nekem borral túl intenzív az íze, ezért kissé módosítottam rajta. Egyébként nagyon finom desszert, de becsapós, mert habár könnyűnek tűnik, nem sok csúszik le egyszerre! :-)

Rumhabtorta

Hozzávalók:

- 3 tojásos piskóta ( 2 db-ot sütni belőle . közepes méretű tepsiben, vékony tésztának kell lennie.) (3 tojás ,6 dkg kristálycukor,  6 dkg liszt, 1 ek. olaj )

- 2 tojássárgája

- 5 ek liszt

- 5 dl tej

- 15 dkg cukor

- kevés őrölt fahéj és szegfűszeg

- jó nagy lottyintás rum (ízlés szerint)

- 4 dl tejszín

A piskóta készítése:A tojássárgáját a cukor 1/3-val kikeverjük.. A fehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához. Hozzáadjuk a lisztet is. Két egyforma lapot sütünk belőle.

Krém: A sárgákat a liszttel és kevés tejjel simára keverjük. Hozzáöntjük a többi tejet is, cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel sűrűre főzzük, a végén tesszük hozzá a rumot, majd lehűtjük. (ha valaki gondolja zselatint is tehet hozzá, hogy keményebb legyen a krém)
A tejszínt habbá verjük, majd a kihűlt krémmel óvatosan összekeverjük.
A krémet az egyik piskótalapra kenjük, majd rátesszük az előzőleg szeletekre vágott felső piskóta lapot. Ezután  hűtőbe tesszük. Felszeletelés előtt a tetejét megszórjuk porcukorral.