2011. november 6., vasárnap | By: Sütis néne

Bonbon házilag




Már jóideje megvettem ezeket a bonbon formákat, de csak most jutottam el odáig , hogy kipróbáljam.
Nos igen, nem nagyon szeretek olyan édességet készíteni, ami túlzottan időigényes, közben meg nem  is túl sok, és ráadásul hamar elfogy. Na ez egy ilyen kategória. :-)

Összesen 3 tábla étcsoki, 1 tábla fehércsoki, 2 dl tejszín fogyott el, plusz egy kevés marcipán.
2 tábla étcsoki vízgőz felett felolvasztva, és 2 -szer kikenve, ez lett a formák külseje. A kikenések között a hűtőbe kerültek.

A másik 2 tábla csokit 1-1 dl tejszínnel felolvasztva lett a töltelék. Az étcsokishoz tettem még fahéjat és rumot(szívecskés forma), ill. kevés marcipánt alulra. A fehércsokis csak sima tejszín és csoki olvasztva, majd lehűtve(szögletes forma).

Lett még egy fajta forma(dinoszauruszos), ez kétrétegű fehér és étcsokis töltelékes. No ezzel meggyűlt a bajom a kiszedéskor: 3-at fordítottam ki, de szét is törtek. (lányom mondjuk feltakarította. :-D ) A többivel még várok, bevágtam a fagyóba, talán így egyben kijönnek. Ha igen, róluk is lesz fotó, ha nem, akkor marad a képzeletetek. :-)

Az egész cucc másfél órámba került, nem számítva az 1 óra várakozást a formából való kiszedésig. Persze pár megrepedt, törött is mikor kiszedtem( a fotón látszik). És naná hogy talpuk is van, mármint a szélén, ahol nem kellene, hogy legyen. :-P
Hát nem tudom mikor fogok legközelebb nekiállni....de legalább a csokiéhségem elmúlt tőle, rájuk sem bírok nézni.... úgyhogy végülis megérte, mert így spóroltam a kilóimmal(leszámítva a készítés közbeni kis nyalakodásokat) :-DDD

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Én kb 2hete vagyok bonbon gyáros, előtte csoki függő voltam. Azóta nem eszek csokit én sem.
Én hűlni a fagyóba teszem a kenések közt és max 1óra alatt meg van a 3táblányi bonbon. Hétvégén rumos diósat készítettem, de volt már zselés, kókuszos, lekváros, mogyorós, nutis, és nem is tudom, h milyen még. Az benne a jó, szerintem, h a kisfiunk csokiból bármennyit képes lenne betömni, de bonbonból, amiben darabjában kb 1kocka csoki mennyisége rejlik, abból 1-2db-ot enged meg magának.
:-)
Örülök, h bonbon készítő-társra leltem. (Még akkoris, ha te ritkán fogod csinálni!)

Gerdi írta...

Ne már, mindenki bonbonnal bombáz, a végén még én is megfertőződök:-)
Nyami bonbonok!

Sütis néne írta...

Kreaholic!
A vége fele én is fagyóba tettem, aminek következtében a fél fagyasztóm tartalma olvadni kezdett, mivel hogy helye legyen a bonbonnak, ki kellet pakolnom a fagyasztót...;-D

A lányom pedig így sem állna meg egy darabnál, plusz a férjem elől is dugni kell, hogy azért a gyereknek is maradjon.... mert ugye nem lett belőle valami sok...

azért majd próbálkozom...valamikor... talán az ünnepek előtt, csak hogy elvegye az édességvágyamat :-DDD

Gerdi!
Nyugodtam próbáld ki,utána tuti egy darabig nem fogod kívánni!
Persze ha csak úgy elém tennék, és nem nekem kellene megcsinálni, úgy jöhetne nálam is. :-D

Éva írta...

Szépek lettek a bonbonjaid! Kb. én is így voltam vele mikor először megpróbáltam csinálni. Vonzott hogy kipróbáljam mert olyan szépeket látok más blogján. Nyertem egy formát így gondoltam megpróbálom volt benne ami jó lett de azért nekem is bőven volt kudarc és elteltem vele. Azt mondtam majd egyszer talán megkockáztatom de most nem! Inkább trüffelt fogok most készíteni sokkal egyszerűbb!

marisz57 írta...

Most jutottam szilikon bonbonos formához és éppen tapasztalatokat gyűjtök a készítéshez.
Eddig ami biztos: hogy a férfiemberek e4lől dugni kell! :)

Sütis néne írta...

Éva! Bizony, ezt is mint mindent gyakorolni kell(ene), hogy mind szép legyen, és ne darabokban kelljen kiszedni..

Marisz!hát igen, egy biztos, hogy nem maradnak a nyakunkon!:-)

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon szép bonbonokat készítettél.
Egyet szeretnék tanácsolni, hogy fagyasztóba soha ne tedd, mert a csokoládé nem szereti a nagy hőmérséklet különbséget.:-)

Sütis néne írta...

Gesztenye!
Köszönöm, hogy szóltál.
És jólesik a dícséret is egy vérbeli profitól! :-)

Vera írta...

hogy kell vízgőz felett felolvasztani? Én anyukámnak szeretnék ilyet csinálni de nem nagyon szoktam főzni, szóval az ilyeneket nem értem :/

Sütis néne írta...

Veronika! semmi különös, veszel egy edényt, amiben kevés víz van, majd felforralod. ráteszel egy másik edényt, egy akkorát hogy mellette ne szökjön ki a gőz, tehát passzoljon. kis lángon hagyod a vizet és a felső edényben kevergetve felolvad a csoki. :-)