2012. május 25., péntek | By: Sütis néne

Kávéhabos torta




A következő recept saját kreálmány.
Finom, nem tömény, habos kávés csoda. Vigyázat, mert elég nagy adag, egy nagyobb családnak is bőven elég!
Vegyétek, vigyétek! :-)



Kávéhabos torta

Hozzávalók:

- 2 tojásos piskóta (kakaós, kevés őrölt kávéval dúsítva, 26 cm es formában sütve)

- 5 dl tejszín (Hulala, édesített, ami igazából persze nem is tejszín, de ezzel készítve biztosan megköt a krém)

- kb 1,5 dl kávé

-15 g zselatin

- 3 tojás sárgája

- 25 dkg mascarpone

- 15 dkg cukor

- vaníliakivonat

A tojások sárgáját a cukorral  folyamatosan kevergetve, gőz fölött sűrűre főzzük . Ha kész, az edényt hideg vízbe állítjuk, hogy  a tojás ne főljön tovább. A mascarponet habosra keverjük, majd a tojásos krémmel(lehűlés után) óvatosan, apránként összevegyítjük. A zselatint 1 dl vízzel kikeverve felfőzzük, majd a  felét! a krémbe keverjük. A tojásos krémet ezután kétfelé vesszük,  majd az egyik feléhez hozzáöntjük a kávét és a maradék kész zselatint, a másikhoz pedig vaníliakivonatot teszünk(én kb.1-2 ek-nyit öntöttem bele, a saját házi vaníliakivonatomból.). A tejszínt habbá verjük , és a kétféle, kávés és vaníliás krémmel apránként kikeverjük. (először kb. 1-2 ek.-nyi tejszínt keverjünk el a krémekbe, utána önthetjük hozzá a többi tejszínt is.)
A piskótára simítjuk a vaníliás, majd erre a kávés krémet és pár órába hűtőbe tesszük. (A krém jó magas lesz, ezért lehetőleg magas falú tortakarikánk legyen!)
Ha a krém megszilárdult, levesszük a forma szélét, és más ehető is!
A férjemnek igazán ízlik, és már azon gondolkodik, hogy esetleg karamellás vagy egyéb gyümölcsös formában is elkészíthetném... :-)

3 megjegyzés:

Főz és fecseg írta...

Teljesen oda vagyok, finom lehet!
Éva

Bebi írta...

Nyitom az ablakot! Fénypostán küldhetnél egy szeletet!:)

Sütis néne írta...

Köszönöm! :-)

Bebi! Küldenék is szívesen, csakhogy már nincs belőle.. ;-D