2012. július 26., csütörtök | By: Sütis néne

Könyvekről...



Aki időnként benéz hozzám, az tudja rólam, hogy nagyon szeretek olvasni. Amikor csak tehetem, olvasok. Már amikor épp nem sütök, vagy ékszereket gyártok. :-))) Azt hiszem ez az a 3 dolog, amit igazán szeretek csinálni..
Igaz, eddig még csak kevés bejegyzés került ide könyvekről (lévén ez gasztroblog), de ezen változtatni szeretnék. Viszont azt is megígérem, nem fogok mérföldes ismertetőket írni, és csak azokról a könyvekről posztolok, amit valamiért érdemesnek találok megjegyezni (vagy mert olyan jó, vagy mert olyan rossz, vagy mert valamiért különleges. :-D ).
Remélem nem bánjátok?!

Egyébként az elolvasott könyvek nagy része a könyvtárból kerül ki, ill. természetesen vásárolok is. Ez utóbbit viszont igen meg kell fontolni, hisz gondolom nem kell bemutatnom az árakat , könyvek terén.
Ezért a legtöbbször csak akkor veszek könyvet, ha valamilyen akció van ( a netes könyves boltok erre nagyon jó lehetőségeket adnak), ill ha az antikváriumban találok valami jót. Szóval általában megfontolom, mit veszek , habár párszor már előfordult , hogy melléfogtam és a megvásárolt könyv nem igazán tetszett...
Persze nagyon sok letölthető könyv is létezik, ami ugye nem legális, de nekem senki ne mondja, hogy nem töltött már le így, akár könyvet, akár filmet, vagy egyebet.... persze az így letöltött olvasmány nem az igazi, több okból sem, viszont arra jó, hogy ne vegyek zsákbamacskát. tehát ha így olvasok valamit és tetszik, azt biztosan meg fogom venni kézzelfogható formában is , ha nem, akkor pedig nem dobok ki feleslegesen pénzt. Persze csak ritkán vetemedek a számítógépnél olvasni, mert nem igazán kényelmes, sem a szememnek, sem a hátsómnak.. ;-D az ebook olvasók pedig sajna igen drágák, de majd egyszer talán  nekem is lesz...addig is marad a könyvtár, és a többi... :-)

Egyébként mondanom sem kell, hogy ez a tevékenység a lányzóm irányában is megnyilvánul, azaz a gyerekkönyvek száma is egyre gyarapszik (ünnepekkor mindig kap 1-1- könyvet is, de persze van hogy ünnep nélkül is :-D. Pici kora óta mindig mesélünk neki lefekvés előtt, vagy én vagy a férjem. Most pedig, hogy már ismeri a betűket, előfordul, hogy felváltva olvasunk, 1 oldalt én, 1 oldalt ő.
Remélem, ha nagyobb lesz, ő is szeretni fogja a könyveket...gondolom senkinek sem kell ecsetelnem az olvasás kedvező hatásait. ;-) Mert ugye nem elég a testet, a szellemet is táplálnunk kell!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
Eddig is érdeklődve olvastam a blogodat, de hogy könyvekkel is kiegészíted...!! Szerintem nagyon jó ötlet!
(ha megengeded, adok egy tippet, hogy hol találhatsz még sok-sok könyvmolyt: www.moly.hu - ha gondolod, @JamiC néven megtalálsz :)

Sütis néne írta...

Szia!
Örülök, hogy tetszik az ötlet és hogy be-benézel hozzám. :-)
A moly-oldát ismerem, azért köszi a tipett.(az ilyet mindig szívesen fogadom) Elvileg be vagyok oda regisztrálva , gyakorlatilag nem használom...habár ha egy-egy könyvnek akarok utánanézni, jó szolgálatot tesz, hogy véleményeznek róla és értékelik.:-)