2012. szeptember 8., szombat | By: Sütis néne

Könyvajánló ( J. R. R. Tolkien : A Babó (A hobbit) )


Gondolom senkinek sem kell bemutatni az írót. Büszke vagyok rá, hogy A Gyűrűk Ura 3 kötetes regényt már egész korán kb. 14 évesen olvastam. :-) Nagyon jó könyv mind a 3 rész (aki nem olvasta ajánlom figyelmébe), és a filmek amik belőlük készültek, szintén elsőrangúak. Ritkán mondok ilyet, de itt igaz, hogy a film van olyan jó, mint maga a regény, sőt a látványvilág miatt akár túl is szárnyalja azt (már ha egyáltalán össze lehet hasonlítani a 2 világot: könyv és film). Természetesen moziban néztem meg mind a 3 részt, és persze azóta már jópárszor leadta a tv is. :-)

No, de vissza ehhez a könyvhöz. A könyvtárban láttam meg, hát gondoltam, elolvasom, ha már a másik 3 annyira tetszett.
Részben az is motivált az olvasásban, hogy nemsokára ebből is film készül (ha minden igaz 3 részes!!!! ), és kíváncsi vagyok egyrészt mennyire maradnak hűek a könyvhöz, ill. hogy tudjam nagyjából mire számíthatok.
Erősen gyanítom, hogy a film más lesz mint a könyv, lévén, hogy egy igen vékonyka kötetről van szó, el nem tudom képzelni, hogy fognak belőle 3 részt leforgatni!

Maga a könyv egyébként nem rossz, de számomra csak átlagos lett. Gyengébb, mint a Gyűrűk Ura, és ugye jóval rövidebb is. Tulajdonképp Bilbó egyik kalandját ismerjük meg belőle (ill. a gyűrű hozzá való kerülését is). Szóval én többet vártam tőle, az biztos. De nem bánom, hogy elolvastam ( egyébként olyan érzésem van, mintha az író ezt csak amolyan ujjgyakorlatnak szánta volna a 3-as mű előtt), érdekes lesz látni, mit hoznak ki belőle. Egyébként a film előzetese meggyőző, remélem minél előbb mehetek a moziba, hogy láthassam. :-)
Ezen a linken megnézhetitek ti is: A hobbit