Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes....
ha keresel valamit...
Ezeket találod nálam
apró bosszúságok
(7)
apró örömök
(13)
Blogkóstoló játék
(3)
diabetikus
(2)
édes kelt tészta
(27)
egyéb édes
(27)
fagylalt
(17)
gondolatok
(97)
gyógy-szer de nem gyógyszer
(6)
hús nélkül
(41)
hússal
(8)
húsvét
(9)
iható
(5)
játék
(27)
kamrába való
(6)
karácsony
(73)
keksz
(33)
kenyér
(11)
kifli
(4)
kovász
(2)
könyv
(13)
körkérdés
(9)
kreatívkodás
(18)
krémes sütemény
(49)
kuglóf
(6)
léböjt
(4)
lekvár - zselé
(1)
leveles tészta
(4)
leves
(9)
maradék fehérjéből
(12)
muffin
(8)
nyaralás
(4)
palacsinta
(5)
péksütemény
(15)
piskóta-recept
(3)
pizza
(5)
pogácsa
(6)
saláta
(3)
sós kelt tészta
(19)
sütemény
(51)
sütés nélkül készült
(11)
szappan
(3)
tea
(2)
tészta
(3)
torta
(107)
VKF
(10)
Összetétel szerint
- csokoládé (69)
- dió (20)
- fondant (30)
- gesztenye (3)
- gyümölcs (64)
- hajdina (2)
- káposzta (4)
- kávé (7)
- kókusz (6)
- kovász (2)
- köles (4)
- krumpli (18)
- lencse (1)
- mák (1)
- marshmallow (2)
- méz (19)
- mogyoró (7)
- paradicsom (6)
- rizs (5)
- sütőtök (4)
- tej és tojásmentes (1)
- tejtermék (71)
- túró (33)
- zabpehely (4)
- zöldség (34)
A blogomban megjelenő tartalomra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Minden írás és fotó a sajátom, ezért ezeket máshol közzétenni csak úgy lehet, hogy a blogom, ill. a nevem fel van tüntetve!
Üzemeltető: Blogger.
Minden olvasómnak:
Szép napot (és egy nagy mosolyt) kívánok! :-)
A mosoly értéke
"Semmibe sem kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Nem jelent földi javakat senki számára, nem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni - csak önként lehet adni.
Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon, akkor legalább Te nézz rá derülten.
Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni.
Ha megakarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor mosolyogj!"
2012. november 30., péntek
|
By:
Sütis néne
Házi vaníliás karika
Tücsökbogárnál találtam ezt a receptet. Már egy ideje gondolkodtam, mi az amit a lányom hétköznap reggeleken bekaphatna. Mert reggelizni bizony nem szokott (én se nagyon).
De azért suli előtt kap 2 dl tejet, amit vagy kakaóként vagy ízesített szívószálon kereszetül iszik meg. Emellé vagy győri kekszet, vagy olyan kis krémes, ill. lekváros, előrecsomagolt sütit eszik (szörnyű, mi?! habár finom, az igaz...;-P). Szóval válogatós, de rendesen. Persze előfordult, hogy általam készített pogácsát, puszedlit evett, de egyebet nemigen.
Viszont úgy tűnik ez a recept nyerő lett! :-)
Mikor elkészültek, már kijelentette, hogy ízlik neki, így ma reggel ezt kapott, sőt este vacsora után is megevett 2db-ot. Amúgy tényleg jó. :-)
Mondom is neki, hogy ez a vaníliás karika, szerinte viszont csokis karika. Nos, hogy csoki nélkül is megenné-e, nem tudom/valószínű kevésbé lenne kapós/, de persze így az igazi, és amíg nem csak lenyalogatja róla, hanem tésztával együtt megy le a csokiréteg, addig nem szólhatok egy szót se, mindegy is minek hívja! :-)
(A receptnél a dőlt betűsek az én megjegyzéseim:-D )
Vaníliás karika
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt (nálam 30 dkg)
- 5 dkg kukoricaliszt (ebből meg 10 dkg)
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliarúd
- csipet só
- 2 tojássárgája M-es (én 1 egész tojást használtam)
- 1 teáskanál sütőpor
A bevonáshoz:
- 20 dkg étcsokoládé (nálam fele tej, fele étcsoki)
A cukrot a vaníliarúddal kávédarálóval porcukorrá őröljük. Átszitáljuk, hogy nagyobb héjdarabok ne maradjanak benne. A liszteket összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a többi anyagot és jól összegyúrjuk. Cipóvá formáljuk és fóliába becsomagolva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Enyhén lisztezett munkafelületen 1 cm vastagra nyújtjuk (tényleg akkor jó, ha vastag, volt ami vékonyabbra sikeredett, az keményebb lett. szóval a vastag porhanyósabb), majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk. Addig folytatjuk ezt, amíg a tésztánk el nem fogy. 180 fokos sütőben 10-12 percig sütjük őket, vigyázva, hogy ne barnuljon meg. Kihűtjük. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét(én kb. 1 ek. élotlajjal olvasztottam), és belemártogatjuk a kekszeket. A csokis karikákat sütőpapírra (alufix) rakosgatjuk, végül 20 percre hűvös helyre téve dermesztjük. A vaníliás karikákat ezután könnyedén eltávolíthatjuk a papírról. (én a csokis felével felfelé tettem, így semmi csoki sem kenődik rá a papírra. és nem kell félni,nem folyik le a tésztáról, mivel a csoki elég sűrű- épp ezért a vége felé még plusz olajat kellett hozzá öntenem, hogy hígabb legyen)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sütis néne
“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)
2 megjegyzés:
Ez jól hangzik:)
Bizony, és tényleg finom. én is rájárok. :-)
Megjegyzés küldése