2007. szeptember 23., vasárnap | By: Sütis néne

Rizsfelfújt



Igen, bizony ez azon kevés köretnek való étel, amit édesen is szeretek -gondolok itt a rizsre, ha nem lenne világos...- :-)

Párom inkább a tejberizsre szavaz, no én azt a híg kásás löttyöt meg nem enném, míg ő vígan lakmározza kakaóval................fúj!

Tehát itt az én kedvencem!


Rizsfelfújt


Hozzávalók:

- 1 l tej

- 50 dkg rizs

- 8 ek. cukor

- 4 tojás

- 10 dkg margarin

- esetleg citromhéj, vaníliás cukor

- lekvár

- zsemlemorzsa


A tejet felteszem a gázra, beleöntöm az előzőleg megmosott rizst és 4 ek. cukrot.

Ezt felforralom, majd nagyon gyenge lángon főzöm tovább fedő alatt , míg a rizs megpuhul.

Közben többször átkeverem, nehogy leégjen.

Míg a rizs készül, kettéveszem a tojásokat, a fehérjét felverem kemény habnak.

A sárgákat kikeverem 4 ek. cukorral és az olvasztott margarinnal.

Lehet hozzá reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot is tenni.

Ha elkészült a rizs, összekeverem a tojássárgás keverékkel, és hozzáforgatom a habot.

Egy tűzálló edényt kivajazok, zsemlemorzsázok, majd beleöntöm a masszát.

Mindenképp célszerű lefedni, vagy alufóliával, vagy az edény tetejével, így nem szárad ki.

Sütőben sül, 165 fokon, kb. 45 percig.

Porcukorral meghintve és lekvárral tálalom.

2 megjegyzés:

Maci írta...

Egész hasonlót sütöttem én is, igaz maradék tejberizsböl, + egy csomag túróval megtetézve. Talán holnap sikerül is feltenni a receptet. Látom te is naaagy sütirajongó vagy! ;o)

A bagolyszem állati!!!

sütis néne írta...

szia! bizony a süti a fő eledel a blogomban! :-)
örülök hogy teszik a "szemem"!:-)