2009. július 15., szerda | By: Sütis néne

Segítséget kérek!Egy ilyen állat, azaz méhecske csípte meg tegnap a lányom talpát.
A fullánk nagy részét kihúztam, de maradt a bőre alatt, azt nem tudtam kiszedni. Mára begennyesedett, nem nagyon, de azért láthatóan, és meg is van dagadva a környéke. persze viszket is neki, meg fáj.
Tudna valaki tanácsot adni, valami házi praktikát, hogyan lehetne a gennyet kiszívatni, anélkül hogy nyomogatnám? vagy hagyjam úgy?
És szúrás után mit a legjobb rátenni?


megj.: kép a netről

12 megjegyzés:

kisvirag írta...

nekem anno ecettel kenték le a darázscsípésemet, de jó régen is volt már az...
genny kiszívására meg esetleg megoldás lehet a dunsztkötés, igaz nem tudom hol a csípés, be tudjátok-e úgy kötni (nekem mikor a körömnél gyulladt be, tettek rá dunsztkötést, és az kiszívta)
Nem tudom mennyire problémás, de h úgy érzed, menjetek vele sebészetre.

Yasmine írta...

Calcium pezsgőtablettát mindenképpen adnék, az ecetes vizes borogatás is valóban segít.
Betadine kenőcs, vagy Tetran szemkenőcs, vagy Septosil kenőcs, ezek leszedik a gennyet. Ezeket felváltva használnám, a krémek közül csak egyet, amelyik van kéznél.
Jobbulást a kicsinek! :))

lúdanyó írta...

Paradicsomos dunsztkötés, nekem régen a patikában tanácsolták. De azért orvos is, ha egy-két nap alatt nem javul.

duende írta...

Csatlakozom Lúdanyóhoz! :)
Anyukám többször alkalmazta már, gyönyörűen kitisztul a genny. Éjszakára egy szelet-darabka paradicsomot kell a sebre tenni, gézlapot rá és leragasztani. Reggelre szépen ki fog tisztulni a seb. Ha nem teljesen, akkor a következő éjszaka is megcsinálni.
Fertőtleníteni pedig Teafaolajjal lehet, teljesen természetes, és 40-szer erősebb, mint bármilyen művi fertőtlenítőszer.

Cserke írta...

Paradicsom tényleg működik.
Ha nincs egyéb baja, mint hogy fájlalja, meg a csípésnél megdagadt, akkor nem allergiás, ami a fő veszély szokott lenni csípésnél.

sedith írta...

Zöldpetrezselyemmel bekenni. Ez enyhíti a fájdalmat. Illetve, ha van kéznél rögtön csípés után, akkor általában fel sem púposodik. Még a káposztalevél jó lohasztó, illetve a gennyet is szívja, ha jól tudom. De próbáld meg a paradicsomot, ahogy a lányok is javasolták, biztos nagyon jó lehet, ha ennyien ismerik. Egy következő alkalomra viszont(amitől isten mentsen amúgy)tudd ezt a petrezselymes dolgot. Darázscsípésre is érvényes.

Névtelen írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Paradicsomot kell rá tenni, gyönyörűen kiszívja a gennyet. Jobbulást!
Enci

Beödőkné Mónika írta...

Hasonló cipőben járok, csak éppen engem csípett meg valami rovar és rettentően fáj, viszked és dagadt. Iszom a Calcium sandozt, fenistil cseppek is nagyon jó hatással vannak és borogatom ecetes vízzel.
Más: Vár rád egy kis meglepi a blogomban.

szepyke írta...

Mielőtt rátennél bármit, tegyél rá egy jégkockát, hogy kicsit elfagyjon az a terület, és csökkenjen a fájdalom. És utána, ahogy a többiek írták, paradicsom, de én dunsztkötésbe tenném mert úgy az igazi.
Paradicsom, rá géz és azt jól csavard be folpackkal! Egy nap alatt is lehúzza.

Sütis néne írta...

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, azt hiszem jegyzetelni fogom, hogy kéznél legyen, ha esetleg ismét kell! :-)
már csak azt kell kitalánom, hogyan fogok bármit is rákötni a talpára ennek a kis "bice-bócának", hogy ne hisztizzen, és hogy ne szedje le róla...ez már nehezebb ügy...;-P

egyébként Ca-ot azonnal kapott, mivel sajnos a szúnyogcsípésekre allergiás-már ha ez rá a jó szó-, féltem erre is, de szerencsére nem.
múltkor a homlokát csípte meg egy szúnyog, napokig nem tudta kinyitni az egyik szemét, úgy feldagadt az arca :-(
a kullancsokról már nem is beszélve...az is van errefelé bőven....:-(

Névtelen írta...

hagyományos muskátli levél fonákját ragasszátok rá (én simán ragtapasszal szoktam), reggelre kinn lesz a fullánk és a genny is. még a kiszedhetetlen rózstüskét is kiszedte. nekem évek óta ez a legbeváltabb és legkényelmesebb módszerem.

Névtelen írta...

zsuzsanna
a mej csipesre sarat kell tenni mert az ki szivja a tuzi es nem is dagad meg