2007. szeptember 20., csütörtök | By: Sütis néne

Tigriskifli - hű de fini!





Tigriskifli

hozzávalók:

- 65 dkg liszt
- 3 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 kk. só
- 10 dkg cukor
- 4 dkg élesztő
- 2 kk. fahéj
- 2 kk. kakaó
- sütés álló lekvár


A hozzávalókat a kakaó, lekvár, fahéj nélkül összegyúrom, megdagasztom-megjegyzem én már nem kézzel, hanem a kenyér sütő gépemmel dolgozom, pontosabban ő dolgozik helyettem... :-).
Ha szép sima a tészta, kettéveszem és az egyik felébe beleteszem a kakaót és a fahéjat, majd beledolgozom.
A tésztát duplájára kelesztem, majd mind a kétszínű tésztát felezem, és kerek lappá nyújtom. Mehet jó vékonyra is, persze azért ne annyira hogy átlássunk rajta.......... :-)
Először kinyújtom a sima, majd a kakaós tésztát, egymásra teszem és így is nyújtom kicsit.
Éles késsel 12 szeletre vágom, majd feltekerem, hogy kifli formát kapjak.
A következő adaggal ugyanígy járok el, annyi különbséggel, hogy ott a kakaós lesz kívül, és így tekerem fel.
A kakaós külsejűbe én tettem barack lekvárt is, de ki is maradhat.....
Tepsire teszem, majd ismét kelesztem.
Ezután mehet is a sütőbe, előmelegítettbe persze, kb. 160-170 fokon, 25-30 perc alatt készre sül.


megjegyzés: az eredeti recept kiötlője Kocsisné F. Krisztina, egy kedves péktársam E.Margit oldaláról
/én már az általam kissé módosított recit körmöltem le ide/

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Ez a tigriskifli egyszerűen isteni! Első alkalommal amikor sütöttem, vendégem megkérdezte, hogy honnan vettem. :) Kihűlni sem nagyon volt ideje.
A kakaót viszont én kevesellem bele. Én a 2 kk. helyett legalább 2 evőkanállal tettem. De az biztos, hogy sűrű nasi lesz nálunk.

Sütis néne írta...

Örülök, hogy ízlett! :-)