2008. január 4., péntek | By: Sütis néne

Minek nevezzelek?


Nos igen, elkezdtem írni azt a bejegyzést, csakhogy nem tudom milyen nevet adjak ennek az éteknek!
Hm, Hm.... nem tudom...na mindegy, leírom a receptjét, aztán vagy kitalálok valamit, vagy nem...


Valami.....-na jó legyen a neve: Mozzarellás kupola
Hozzávalók:

-2-3 db szikkadt zsemle, vagy egyéb sós péksütemény

- 1 tojás

- 1 fej vöröshagyma

- 2-3 gerezd fokhagyma

- petrezselyem-ízlés szerint

- tisztított, hántolt napraforgómag-1 marokkal

- 1 ek. szezámmag, előzőleg kissé megpirítva

-1 cs. mozzarella

- fűszerek: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény-ízlés szerint


A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom, majd kevés olajon üvegesre pirítom.
A fokhagymát szintén , csak ezt a pirítás közepén teszem hozzá.

A zsemléket vízbe áztatom, majd jól kinyomkodom.
Egy tálba teszem, a dinsztelt hagymával együtt. Egy kis csokor petrezselymet belevágok.
Ráütöm a tojást, hozzáteszem a fűszereket, a napraforgó-és szezámmagot, majd kézzel jól eldolgozom.

Egy muffin tepsit kibélelek sütőpapírral-kicsit macerás- majd félig rakom a töltelékkel.
A mozzarellát kockákra vágom, és a félig töltött formákba teszek egy-egy darabot belőle.
Ezután beborítom a maradék töltelékkel, egészen a tetejéig.

165 fokon 25 perc alatt megsütöm.

Nagyon ízletes, lehet főételként készíteni, de akár köretként is megállja a helyét.
Én gyakran készítem, hol így-hol úgy variálva....
A tetejét mozzarellából kiszúrt csillaggal díszítettem, mivel karácsonyra készült.