Nos igen, elkezdtem írni azt a bejegyzést, csakhogy nem tudom milyen nevet adjak ennek az éteknek!
Hm, Hm.... nem tudom...na mindegy, leírom a receptjét, aztán vagy kitalálok valamit, vagy nem...
Valami.....-na jó legyen a neve: Mozzarellás kupola
Hozzávalók:
-2-3 db szikkadt zsemle, vagy egyéb sós péksütemény
- 1 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem-ízlés szerint
- tisztított, hántolt napraforgómag-1 marokkal
- 1 ek. szezámmag, előzőleg kissé megpirítva
-1 cs. mozzarella
- fűszerek: só, bors, pirospaprika, őrölt kömény-ízlés szerint
A vöröshagymát megpucolom, apróra vágom, majd kevés olajon üvegesre pirítom.
A fokhagymát szintén , csak ezt a pirítás közepén teszem hozzá.
A zsemléket vízbe áztatom, majd jól kinyomkodom.
Egy tálba teszem, a dinsztelt hagymával együtt. Egy kis csokor petrezselymet belevágok.
Ráütöm a tojást, hozzáteszem a fűszereket, a napraforgó-és szezámmagot, majd kézzel jól eldolgozom.
Egy muffin tepsit kibélelek sütőpapírral-kicsit macerás- majd félig rakom a töltelékkel.
Egy muffin tepsit kibélelek sütőpapírral-kicsit macerás- majd félig rakom a töltelékkel.
A mozzarellát kockákra vágom, és a félig töltött formákba teszek egy-egy darabot belőle.
Ezután beborítom a maradék töltelékkel, egészen a tetejéig.
165 fokon 25 perc alatt megsütöm.
Nagyon ízletes, lehet főételként készíteni, de akár köretként is megállja a helyét.
Én gyakran készítem, hol így-hol úgy variálva....
A tetejét mozzarellából kiszúrt csillaggal díszítettem, mivel karácsonyra készült.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése