Ezt a tortát, karácsony másnapján fogyasztottuk el a húgomék családjával.
Mit mondhatnék... pillanatok alatt elfogyott. ;-)
(természetesen nem csak ünnepekre készíthető ;-D )
Karácsonyi torta
Hozzávalók:
piskótához:
- 2 tojás
- 2 tojás
- 12,5 dkg porcukor
- 12,5 dkg liszt
- 0.25 dl olaj
- 0.5 dl víz
- fél cs. sütőpor
egyéb:
- 1 zacskó babapiskóta
- eper lekvár
- 1-2 dl kávé+ egy ek. rum
- 250 ml tejszínhab
krémhez:
-2 tojás sárga
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás puding
- 3 dl tej
-12.5 dkg margarin
Először is egy sima piskótát sütünk a szokásos módon.
Ha kihűlt , bőségesen megkenjük eper lekvárral.
Erre jön a krém: a tejben feloldjuk a pudingport, hozzátesszük a sárgákat, porcukrot, majd sűrűre főzzük.
Még langyosan elkeverjük benne a margarint.
Ha kihűlt, rákenjük a lekvár tetejére.
Ezután belemártjuk a kávés rumos "löttybe" a babapiskótákat, és szépen ráfektetjük a krém tetejére.
Erre jön a habbá vert tejszín.
Díszítjük és mehet a hűtőbe.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése