Fasírozott másképp
Hozzávalók:
- 15 dkg főtt lencse
- 10 dkg készre sült sütőtök
- 1 kis darab sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás (el is hagyható)
- 5 dkg tk. tönkölyliszt
- 2 db kenyér szelet
- só, pirospaprika, őrölt kömény -ízlés szerint
- olaj
A lencsét és a sütőtököt elkészítjük - puhára főzzük, ill. sütjük.
A sárgarépát megtisztítjuk, és lereszeljük.
A tisztított hagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a fokhagymát is.
A lencséhez öntjük az előzőeket, ill. a sütőtök kikapart belsejét és sorban a többi hozzávalót is.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Hozzáadunk 2 db vízben áztatott, és kinyomkodott kenyeret ( természetesen az előzőekben bemutatott kenyérről beszélek).
Az egészet botmixerrel kissé összeturmixoljuk.
Ezzel el is készült a " fasírtunk"!
Bármilyen formában megsüthető! 160-170 fokon, kb. 30-45 perc alatt elkészül.
A sütési idő attól is függ milyen keményre készítettük a masszát. Ha lágyabb több idő kell neki.
A hozzáadott liszt mennyiségével variálható a keménysége, ill. puhasága...
Ebből a mennyiségből nekem 6 db ilyen kis "tortácska" lett.
Nagyon jól harmonizálnak az ízek egymással, emellett kívül ropogós, belül puhább!
Tört krumplival és joghurttal leöntve tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
- 15 dkg főtt lencse
- 10 dkg készre sült sütőtök
- 1 kis darab sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tojás (el is hagyható)
- 5 dkg tk. tönkölyliszt
- 2 db kenyér szelet
- só, pirospaprika, őrölt kömény -ízlés szerint
- olaj
A lencsét és a sütőtököt elkészítjük - puhára főzzük, ill. sütjük.
A sárgarépát megtisztítjuk, és lereszeljük.
A tisztított hagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzátesszük a fokhagymát is.
A lencséhez öntjük az előzőeket, ill. a sütőtök kikapart belsejét és sorban a többi hozzávalót is.
Ízesítjük a fűszerekkel.
Hozzáadunk 2 db vízben áztatott, és kinyomkodott kenyeret ( természetesen az előzőekben bemutatott kenyérről beszélek).
Az egészet botmixerrel kissé összeturmixoljuk.
Ezzel el is készült a " fasírtunk"!
Bármilyen formában megsüthető! 160-170 fokon, kb. 30-45 perc alatt elkészül.
A sütési idő attól is függ milyen keményre készítettük a masszát. Ha lágyabb több idő kell neki.
A hozzáadott liszt mennyiségével variálható a keménysége, ill. puhasága...
Ebből a mennyiségből nekem 6 db ilyen kis "tortácska" lett.
Nagyon jól harmonizálnak az ízek egymással, emellett kívül ropogós, belül puhább!
Tört krumplival és joghurttal leöntve tálaltam.
Jó étvágyat hozzá!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése