A savanyú káposztáról pár szó:
Az egyik legértékesebb hatása a savanyú káposztának, a candida elleni győzelem.
A tejsavas savanyú káposzta napi 2-3 alkalommal való fogyasztása, akár egy hónap alatt legyőzheti a szervezetünkben túlzottan elszaporodott élesztőgombákat.
Azt tudnunk kell, hogy az erjesztett táplálékok a legegészségesebbek. Kúra szerűen legalább hat hétig fogyaszthatók.
Mindezek mellett, igen értékes főként ebben az influenzás, náthás, torokfájós időszakban, hisz magas a C vitamin tartalma!
Egy szelet kenyérre is tehetjük, minden főzés, sütés nélkül, úgy is finom.
Savanyú káposzta leves
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg savanyú káposzta
- 1 db krumpli
- só, bors, pirospaprika, kömény, babérlevél
- 1 kis db sárgarépa
- egy kevés levestészta
- petrezselyem levél
- natúr joghurt
A hagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd a fokhagymát is.
A káposzta levét kissé kinyomkodjuk, de ne mossuk le!
Hozzáöntjük a hagymához, majd kicsit összepirítjuk vele.
Felöntjük 1 l vízzel, felforraljuk.
Hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát, ízlés szerint köményt és a babérlevelet.
Belereszeljük nagy lyukú reszelőn a nyers , meghámozott krumplit.
Beledaraboljuk a tisztított , aprított sárgarépát.
Lefedve takarékon kb. 40 percig főzzük.
A főzési idő közepén beleteszünk egy kevés levestésztát (de ez el is hagyható), és a petrezselyem levelet.
Ha túl savanyúnak találnák, tegyünk hozzá natúr joghurtot, sokkal ízletesebb is lesz tőle!
Az egyik legértékesebb hatása a savanyú káposztának, a candida elleni győzelem.
A tejsavas savanyú káposzta napi 2-3 alkalommal való fogyasztása, akár egy hónap alatt legyőzheti a szervezetünkben túlzottan elszaporodott élesztőgombákat.
Azt tudnunk kell, hogy az erjesztett táplálékok a legegészségesebbek. Kúra szerűen legalább hat hétig fogyaszthatók.
Mindezek mellett, igen értékes főként ebben az influenzás, náthás, torokfájós időszakban, hisz magas a C vitamin tartalma!
Egy szelet kenyérre is tehetjük, minden főzés, sütés nélkül, úgy is finom.
Savanyú káposzta leves
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg savanyú káposzta
- 1 db krumpli
- só, bors, pirospaprika, kömény, babérlevél
- 1 kis db sárgarépa
- egy kevés levestészta
- petrezselyem levél
- natúr joghurt
A hagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd a fokhagymát is.
A káposzta levét kissé kinyomkodjuk, de ne mossuk le!
Hozzáöntjük a hagymához, majd kicsit összepirítjuk vele.
Felöntjük 1 l vízzel, felforraljuk.
Hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát, ízlés szerint köményt és a babérlevelet.
Belereszeljük nagy lyukú reszelőn a nyers , meghámozott krumplit.
Beledaraboljuk a tisztított , aprított sárgarépát.
Lefedve takarékon kb. 40 percig főzzük.
A főzési idő közepén beleteszünk egy kevés levestésztát (de ez el is hagyható), és a petrezselyem levelet.
Ha túl savanyúnak találnák, tegyünk hozzá natúr joghurtot, sokkal ízletesebb is lesz tőle!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése