2008. február 3., vasárnap | By: Sütis néne

Reform rakott káposzta


Igen, ismét savanyú káposzta...mert finom, egészséges.... és mert ami van el kell használnom ;-)
Mennyiségeket most nem írok, mert mindenki annyit készíthet belőle, amennyit gondol.


Rakott káposzta (reformosan):

Hozzávalók:
- barna rizs

- savanyú káposzta

- natúr joghurt

- só, olaj

- fűszerek-ízlés szerint

- ill. én most töltelékként a nemrég bemutatott fasírozottam használtam (ehelyett használhatunk húst, vagy szóját is)


Először elkészítjük az alapanyagokat.
Megfőzzük a barna rizst - most kivételesen zacskósat használtam, melyet csak vízben ki kellett főzni- ennek az ideje kb. 1 óra.
A savanyú káposzta levét kissé kinyomkodjuk, majd ezt is megfőzzük.
A fasírozottat apróra széttörjük, szétnyomkodjuk.
A natúr joghurtba teszünk sót, ill. én a házi fűszerkeverékemet szoktam használni ízesítésnek, (nem ám vegetát !), melyben mindenféle zöldségféle van beledarálva, és sóval összekeverve (így tartósítva is egyben).
Ezután már csak keresünk egy tepsit, kiolajozzuk és kezdhetjük a rétegezést. - rizs- fasírt-káposzta-joghurt... ezután lefedjük, majd sütőben 3/4-ed, 1 órát sütjük, kb. 160 fokon.
Egészséges, finom és laktató!
Jó étvágyat !

1 megjegyzés:

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.