Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes....
ha keresel valamit...
Ezeket találod nálam
apró bosszúságok
(7)
apró örömök
(13)
Blogkóstoló játék
(3)
diabetikus
(2)
édes kelt tészta
(27)
egyéb édes
(27)
fagylalt
(17)
gondolatok
(97)
gyógy-szer de nem gyógyszer
(6)
hús nélkül
(41)
hússal
(8)
húsvét
(9)
iható
(5)
játék
(27)
kamrába való
(6)
karácsony
(73)
keksz
(33)
kenyér
(11)
kifli
(4)
kovász
(2)
könyv
(13)
körkérdés
(9)
kreatívkodás
(18)
krémes sütemény
(49)
kuglóf
(6)
léböjt
(4)
lekvár - zselé
(1)
leveles tészta
(4)
leves
(9)
maradék fehérjéből
(12)
muffin
(8)
nyaralás
(4)
palacsinta
(5)
péksütemény
(15)
piskóta-recept
(3)
pizza
(5)
pogácsa
(6)
saláta
(3)
sós kelt tészta
(19)
sütemény
(51)
sütés nélkül készült
(11)
szappan
(3)
tea
(2)
tészta
(3)
torta
(107)
VKF
(10)
Összetétel szerint
- csokoládé (69)
- dió (20)
- fondant (30)
- gesztenye (3)
- gyümölcs (64)
- hajdina (2)
- káposzta (4)
- kávé (7)
- kókusz (6)
- kovász (2)
- köles (4)
- krumpli (18)
- lencse (1)
- mák (1)
- marshmallow (2)
- méz (19)
- mogyoró (7)
- paradicsom (6)
- rizs (5)
- sütőtök (4)
- tej és tojásmentes (1)
- tejtermék (71)
- túró (33)
- zabpehely (4)
- zöldség (34)
A blogomban megjelenő tartalomra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Minden írás és fotó a sajátom, ezért ezeket máshol közzétenni csak úgy lehet, hogy a blogom, ill. a nevem fel van tüntetve!
Üzemeltető: Blogger.
Minden olvasómnak:
Szép napot (és egy nagy mosolyt) kívánok! :-)
A mosoly értéke
"Semmibe sem kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Nem jelent földi javakat senki számára, nem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni - csak önként lehet adni.
Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon, akkor legalább Te nézz rá derülten.
Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni.
Ha megakarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor mosolyogj!"
2008. április 2., szerda
|
By:
Sütis néne
"Füstölt" csicseriborsó krém
Nos, a címben olvasott füstös jelző, hm, bizony konyhai baki következménye....
Mivelhogy ha feltesszük a borsót főni, lényeges momentum, hogy ezt tartsuk észben, de legalábbis ne hagyjuk a gázon másfél óra hosszát, még ha takarékon ég a láng, akkor se!;-P
Szerencsére (már ha ez szerencsének nevezhető...) a borsóm nagy része menthető volt (mely az edényről nemigen mondható el...), így végül sikerült elkészítenem a krémet, és csupán csak kis füstös mellékíz jelent meg benne...:-P.
Persze így is el fog fogyni, mert ízlik, bár legközelebb talán enékül is megpróbálom elkészíteni :-)
Csicseriborsó krém
Hozzávalók:
- 25 dkg csicseriborsó
- 5-10 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- mustár
- só
- bors
A csicseriborsót egy éjszakára beáztatom - min. 3-szoros mennyiségű vízbe.
Másnap leszűröm , sós vízben puhára főzöm (kb. 50 perc, nem másfél óra!!!!!:-P).
A hagymákat olajon üvegesre pirítom.
Amikor mindez kész , a borsót ízesítem a fűszerekkel, a mustárral, hagymával, majd hozzáadom a vajat.
Az egészet botmixerrel pürésítem, bár pár darab borsó kifejezetten jó, ha egyben marad!
Snidlinggel megszórva, frissen sült kenyéren valami mennyei! :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sütis néne
“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)
7 megjegyzés:
Nekem eleve füstölt, mert én vaj helyett szezámolajat adok hozzá, amit piritott szezámmagból készitenek, imádom...
Sziszi
hű, biztos finom azzal is! :-)
A fűszerek, a mustár meg a hagyma hozzáadása előtt, mikor a borsó már megfőtt, akkor le kell szűrni és úgy pürésiteni? (Csak mert nem tudom, mennyi viz marad rajta.)
én nem szűrtem le, mivel kevés víz maradt rajta, így azzal együtt pürésítettem össze.
Megcsináltam, de nem olvastam a válaszodat, mert nem volt rá lehetőségem, igy én leszűrtem :-/ Kicsit száraznak tűnik, de az ize érdekes (pozitiv értelemben), most vettem hozzá kenyeret, holnap reggel kipróbáljuk :) De kicsit sok lett, vajon meddig áll el hűtőben, légmentesen lezárva?
sajna nem tudom meddig áll el, mert még én is csak egyszer csináltam, és elég gyorsan elfogyott.;-P
ha pedig túl száraz lenne, tegyél hozzá vagy egy kis vajat, vagy olívaolajat.
A recepted finomnak tünik, meg nem probaltam viszont az edenyked megmentesehez van egy tippem.
Ha barmi leeg, ne kapargasd, csupan 1 zacsko sütöport + annyi forro vizet ra, amennyi ellepi es igy hagyd allni. Az egett reteg szinte magatol fellazul es az edenyed meg van mentve.
Sajat tapasztalat, szerencsere nem törtenik meg gyakran, de neha...
A rohano eletmod a hibas!!=)
Megjegyzés küldése