Nos, "meglepő" módon, tegnap óta ismét csak itthon vagyok, nem dolgozom. :-(
Aminek okozója, hogy kislánykámban túltengnek a kórokozó vírusok, finoman szólva.... így hát táppénzre kényszerültem.
No mindegy, ez végülis nem is ide tartozik, csak gondoltam megokolom, hogy tévedtem ilyenkor errefelé........;-P
De vissza a recepthez.
Volt itthon 4 darab kissé már száradófélben lévő mandarin.
Aminek okozója, hogy kislánykámban túltengnek a kórokozó vírusok, finoman szólva.... így hát táppénzre kényszerültem.
No mindegy, ez végülis nem is ide tartozik, csak gondoltam megokolom, hogy tévedtem ilyenkor errefelé........;-P
De vissza a recepthez.
Volt itthon 4 darab kissé már száradófélben lévő mandarin.
Gondoltam elsütöm valaminek, mivel lányzóm újabban már nemigen eszi meg (lehet, hogy megunta? ;-P ) , kidobni viszont nem akartam.
Így született meg ez a recept.
Mandarin torta:
Hozzávalók:
- 4 db mandarin
- 7-8 dkg darált dió
- 7-8 dkg darált sótlan mogyoró
- 10 dkg liszt
- fél cs. sütőpor
- 20 dkg barna cukor
A mandarinokat meghámoztam, majd vízben 3/4 órát főztem.
Ha kissé kihűlt, turmixban pépesítettem, majd hozzáöntöttem a többi hozzávalót (és továbbra is a turmixoltam).
Nagyon gyorsan kész.
Ezután már csak sütni kell, 160 fokon, kb. 1 órát.
A végeredmény egy kesernyés ízű sütemény (de csak enyhén)...én, hogy ezt az ízt hangsúlyozzam, a házi narancslekváromból tettem mellé.
De persze tejszínhabbal is el tudnám képzelni.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Fantasztikus ez a torta, mindenképpen ki fogom próbálni!!
Köszönöm!:-)
Megjegyzés küldése