Sajtos bagett
Hozzávalók:
- 175 ml kefír, vagy natur joghurt
- 2 ek. burg.pehely
- 1 tk. só
- kevés cukor
- 2 dl víz
- 60 dkg liszt (én fele teljes kiőrlésű búzát, és fele durumot használtam)
- 3 dkg élesztő
- 0.5 dl olaj
- 1 tojás sárgája
- szezámmag, reszelt sajt
A hozzávalókat kenyérsütőgépbe tettem, a géppel dagasztottam, kelesztettem.
Lisztezett deszkán kinyújtottam, téglalap alakú darabokra vágtam, majd feltekertem.
Ismét hagytam kelni (duplájára), majd 1 tojás sárgájával lekentem, reszelt sajttal és szezámmaggal megszórtam.
160 fokon, 25 percig sütöttem.
Nagyon finom, kívül roppanós, belül puha marad.
Én ebből a tésztából szoktam zsemlét, ill. kiflit is gyártani, mert tényleg finom és sokáig eláll(na). ;-)
megjegyzés: az alaprecept Limarától származik.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése