Ez a recept Nigella receptje alapján készült. Annyi a változtatás, hogy mivel nem volt itthon körtém, ezért (konzerv) barackból készült.
Igaz, nincs összehasonlítási alapom, de szerintem így finomabb is;-)
Barackos-csokoládés sütemény
Hozzávalók:
- 4 (fél)db (konzerv) barack
- 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 2,5 dkg kakaó
- 1 tk sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 15 dkg puha vaj
- 2 tk vanília kivonat
- 2 tojás
A barackokat felszeleteljük és legyezőszerűen elrendezzük egy kb. 26 cm átmérőjű kör alakú formában .
A többi hozzávalót összedolgozzuk és a barackra kenjük.
Sűrűbb lesz, mint egy átlagos piskóta tészta.
170 fokon 20 percig sütjük. Ez az idő lehet kevesebb is, ha krémesebbre akarjuk alul.(én úgy akartam volna, csak nem néztem rá időben.... így is jó volt csak átsült, nem lett puding-szerű rész benne.
Gyors és finom! :-)
7 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki! Szerintem ami csokis, az rossz nem is lehet:)
biztos hülye kérdés, de hogy kell ezt enni? ahogy a képen is látszik kikanalazni a formából? mert nagyon tetszik egyébként, egy-két nap csak, és megsütöm szerintem.
köszi, Gyöngyi!egyetértünk;-)
kedves Névtelen!nem muszáj a formából enni, lehet belőle darabokat vágni, bár úgy kissé szétesik. mi nem vacakoltunk a kiszedéssel.:-D
Kedves Sütis néne!Megsütöttem tegnap,persze én is úgy jártam,hogy nem néztem rá időben és teljesen átsült:-( Így nekem nagyon fullasztós volt,de ELFOGYOTT.És finom is volt,jól jött volna hozzá egy kis tejszínhab.Máskor jobban odafigyelek.Nagyon tetszik az oldal!Már régóta rendszeres olvasója vagyok!!!További szép napot:Moncs
Kedves Moncs!
bizony, ilyen sajnos előfordul...főleg ha az ember közben mást is csinál.;-P
viszont annak örülök, hogy tetszik az oldal!:-)
Nagyon sok finomságot találok a blogodba!
Csak így tovább!
Köszönöm! :-)
Megjegyzés küldése