Házi karamell
Hozzávalók: - egy doboz kondenz tej (cukor nélkül)
- fele annyi (barna)cukor, mint amennyi a tej
- 1 tubus sűrített tej
Az egészet egy lábosba öntöttem, majd állandóan figyelve, időnként kevergetve, kis lángon sűrűre főztem.
Akkor jó, mikor már szépen barnul és szinte nyúlik, nem folyik.
Nagyon finom, nagyon édes. ;-)
Így utólag..., nem kellett volna megkóstoltatni a párommal, alig tudtam róla elhessegetni.
Azért szerencsére jó részét megmentettem, és így fel tudtam használni süteményhez. (a következő recept erről fog szólni ;-) )
( a fotó csalóka, a valóságban sötétebb lett)
2 megjegyzés:
megértem, hogy alig tudtad elhessegetni:))) karamell minden mennyiségben.
férfiak... ;-DDD
Megjegyzés küldése