Nemrég készült ez is.
A recept Alíztól származik. Köszönet érte! Nagyon finom kis étel, lehet önállóan fogyasztani, (mi úgy ettük, salátával, )vagy akár köretként is tálalható.
Töltött-rántott kifli
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 3 kifli
- 15 dkg sonka (én ehelyett szójával csináltam magamnak)
- 10 dkg sajt
- 2 dkg vaj
- 2 evőkanál tejföl
- só, bors, fokhagyma
- petrezselyem
Panírozáshoz:
- 1 tojás
- tej
- zsemlemorzsa
- só
A kiflik végét levágom és vagy félbe, vagy 3 részre darabolom. Lehetőleg egyenesebb kifliket válasszunk! A közepét egy kisebb késsel kivágom. A sonkát és a sajtot felaprítom, adok hozzá tejfölt, egy kis darab vajat, sót, borsot, fokhagymaport és apróra vágott petrezselymet. Krémesre keverem, majd megtöltöm vele a kifliket.
A tojáshoz tejet keverek, sózom, és megforgatom benne a kifliket. Kicsit hagyom, hogy megszívja magát a tejes tojással, majd zsemlemorzsában megforgatom és bő, forró olajban megsütöm.
2 megjegyzés:
nem folyik ki belőle a töltelék? a sajt meg a tejföl. egyszer forgatod bele csak szemlemorzsába? sosem értettem nekem mér folyik mindig ki? :D
Szia!
Nekem nem folyt ki, annyira nem híg a töltelék. és csak egyszer forgattam meg a morzsában is.
Megjegyzés küldése