2010. június 18., péntek | By: Sütis néne

Töltött-rántott kifli




Nemrég készült ez is.
A recept Alíztól származik. Köszönet érte! Nagyon finom kis étel, lehet önállóan fogyasztani, (mi úgy ettük, salátával, )vagy akár köretként is tálalható.

Töltött-rántott kifli


Hozzávalók 2-3 személyre:

- 3 kifli

- 15 dkg sonka (én ehelyett szójával csináltam magamnak)

- 10 dkg sajt

- 2 dkg vaj

- 2 evőkanál tejföl

- só, bors, fokhagyma

- petrezselyem

Panírozáshoz:

- 1 tojás

- tej

- zsemlemorzsa

- só

A kiflik végét levágom és vagy félbe, vagy 3 részre darabolom. Lehetőleg egyenesebb kifliket válasszunk! A közepét egy kisebb késsel kivágom. A sonkát és a sajtot felaprítom, adok hozzá tejfölt, egy kis darab vajat, sót, borsot, fokhagymaport és apróra vágott petrezselymet. Krémesre keverem, majd megtöltöm vele a kifliket.

A tojáshoz tejet keverek, sózom, és megforgatom benne a kifliket. Kicsit hagyom, hogy megszívja magát a tejes tojással, majd zsemlemorzsában megforgatom és bő, forró olajban megsütöm.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

nem folyik ki belőle a töltelék? a sajt meg a tejföl. egyszer forgatod bele csak szemlemorzsába? sosem értettem nekem mér folyik mindig ki? :D

Sütis néne írta...

Szia!
Nekem nem folyt ki, annyira nem híg a töltelék. és csak egyszer forgattam meg a morzsában is.