2011. június 22., szerda | By: Sütis néne

Amikor nem úgy sikerül...


Tegnap este 9-kor még a cseresznyelekvárt főztem.... egy darabig ácsorogtam mellette, meg kevergettem szépen, aztán meguntam.
Levettem a lángot, mondom ott hagyom egy kicsit, amíg megnézek pár dolgot a neten...na ez nem volt jó ötlet, mert mikor belépek a konyhába, érzem hogy itt baj van, mivel kissé égett szag terjengett....

Gondolhatjátok...  a lé egy része a tűzhelyen kötött ki, egy része a sütő elején is lecsordogált, és jutott persze már a padlóra is..húúúúúúú, hogy én milyen " boldog "voltam!!!!

Ezután már nem sokat vártam, gondoltam eleget főtt már az a "csodás" cseresznye, lezárom, és jöhet a suvickolás... Igen ám, de addigra a kifolyt lé már szépen megzselésedett a tűzhelyen, pár helyen pedig gyönyörűen le is kötött. Szóval nem 5 perc volt leszedni, súroltam-súroltam....DE! Mondom  a férjemnek, így legalább azt már tudom, hogy a lekvár szépen meg fog kötni az üvegekben is, ha már egyszer a tűzhelyre így rákötött...Na, ez volt a másik tévedésem, mert most hogy hazaértem, megnéztem a lekvárt az üvegben....Hogy az milyen szépen folydogál!!!!

Szóval erről ennyit, a tűzhelyen megköt ez a kis mocsok, de az üvegben nem...ki érti ezt????!!!!

No nem baj, legfeljebb nem jövőre bontjuk meg, hanem 10 év múlva!!! addigra talán eléggé besűrűsödik, és legalább azon év környékén nem kell lekvárt befőznöm.... :-DDDD

3 megjegyzés:

Kati írta...

:) Történnek ilyesmik.

Noémi írta...

Néha velem is előfordul, hogy a neten keresgélek közben fura szagokat érzek a konyhában.

Anikó írta...

jaj de sajnállak, ez a méreg igazán, de bárkivel előfordulhat ilyesmi.
Jól mondod, várj vele több évet, de például rizskochra folyósan is jó, nincs elveszve semmi:-)))))