Édesség nélkül lehet élni, csak nem érdemes....
ha keresel valamit...
Ezeket találod nálam
apró bosszúságok
(7)
apró örömök
(13)
Blogkóstoló játék
(3)
diabetikus
(2)
édes kelt tészta
(27)
egyéb édes
(27)
fagylalt
(17)
gondolatok
(97)
gyógy-szer de nem gyógyszer
(6)
hús nélkül
(41)
hússal
(8)
húsvét
(9)
iható
(5)
játék
(27)
kamrába való
(6)
karácsony
(73)
keksz
(33)
kenyér
(11)
kifli
(4)
kovász
(2)
könyv
(13)
körkérdés
(9)
kreatívkodás
(18)
krémes sütemény
(49)
kuglóf
(6)
léböjt
(4)
lekvár - zselé
(1)
leveles tészta
(4)
leves
(9)
maradék fehérjéből
(12)
muffin
(8)
nyaralás
(4)
palacsinta
(5)
péksütemény
(15)
piskóta-recept
(3)
pizza
(5)
pogácsa
(6)
saláta
(3)
sós kelt tészta
(19)
sütemény
(51)
sütés nélkül készült
(11)
szappan
(3)
tea
(2)
tészta
(3)
torta
(107)
VKF
(10)
Összetétel szerint
- csokoládé (69)
- dió (20)
- fondant (30)
- gesztenye (3)
- gyümölcs (64)
- hajdina (2)
- káposzta (4)
- kávé (7)
- kókusz (6)
- kovász (2)
- köles (4)
- krumpli (18)
- lencse (1)
- mák (1)
- marshmallow (2)
- méz (19)
- mogyoró (7)
- paradicsom (6)
- rizs (5)
- sütőtök (4)
- tej és tojásmentes (1)
- tejtermék (71)
- túró (33)
- zabpehely (4)
- zöldség (34)
A blogomban megjelenő tartalomra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik. Minden írás és fotó a sajátom, ezért ezeket máshol közzétenni csak úgy lehet, hogy a blogom, ill. a nevem fel van tüntetve!
Üzemeltető: Blogger.
Minden olvasómnak:
Szép napot (és egy nagy mosolyt) kívánok! :-)
A mosoly értéke
"Semmibe sem kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Nem jelent földi javakat senki számára, nem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni - csak önként lehet adni.
Ha valaki már túl fáradt ahhoz, hogy mosolyogni tudjon, akkor legalább Te nézz rá derülten.
Senkinek nincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni.
Ha megakarod kedveltetni magadat az emberekkel, akkor mosolyogj!"
2012. szeptember 26., szerda
|
By:
Sütis néne
Fehérboros sajtleves
Most találtam rá ezekre a képekre, meg is lepődtem, hogy még nem tettem fel. Szóval most pótolom. :-)
Ezt a levest anyukám szokta készíteni, és én nagyon szeretem. Habár az ő változata egyszerűbb, az csak simán sajtlevesként fut, én már kissé felturbóztam-legalábbis itt, mivel ez a recept karácsonyra készült.....jókor találtam rá, ugye?! végülis ha úgy nézzük nemsokára ismét itt az ünnep...
Ha hétköznap készítem, akkor nem szoktam bele bort tenni, ill. feltétnek csak simán pirított zsemelkockák szolgálnak. Úgyhogy ez egy nagyon jó kis leves, lehet hétköznap, de ünnepi alkalomra is készíteni.
Fehérboros sajtleves diógombóccal
Hozzávalók:
- 1 l víz
- 1 l tej
- fűszerek(vagy 1 db zöldség leves kocka)
- 15 dkg füstölt sajt reszelve
- 15 dkg trappista sajt reszelve
- 1 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek. liszt
- 3 db főtt krumpli
- 4 ek liszt
- 1 tojás
- só, pirospaprika, őrölt szerecsendió
- egy marék aprított dió
A tejet és a vizet a kétféle reszelt sajttal feltesszük főni. Addig hagyjuk a gázon, míg a sajt kiengedi az ízét és elolvad a levesben. Figyeljünk oda, nehogy kifusson, többször keverjük meg!
Ezután egy szűrőn átszűrjük a már olvadt, kissé darabos sajtot, és megfűszerezzük a levest.(az ízesítést a sajtok belereszelése előtt is megtehetjük, ahogy kényelmesebb)
A leszűrt lét ismét feltesszük a gázra, hozzáöntjük a fehérbort, és az 1 ek. liszttel elkevert tejszínt.
Felforraljuk és kész is. Ezután elkészítjük a gombócokat is.
A krumplikat sós vízben megfőzzük.
A főtt krumplit meghámozzuk, majd megtörjük. Fűszerezzük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, valamint az apróra vágott (előtte szárazon megpirított) diót. Nedves kézzel apró gombócokat formálunk és forró sós vízbe tesszük. Addig főzzük tovább amíg a gombócok a víz tetejére emelkednek. Az elkészült sajtlevest a gombóccal együtt tálaljuk. Jó étvágyat!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sütis néne
“Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz.” (Les Brown)
2 megjegyzés:
Fincsi lehet:)
Köszönöm, tényleg az. legalábbis mi nagyon szeretjük. :-)
Megjegyzés küldése