2012. október 18., csütörtök | By: Sütis néne

Boldog Születésnapot Teca! és egy Nagyon csokis csokoládétorta

.


Ezt a nagyon csokis tortát Lina felhívására , édesanyja születésnapjára ajánlom-küldöm, még ha csak virtuálisan is. :-)
Mivel anyukája betölti a nagyon szép 50. évet, ezért Lina felhívást küldött többünknek, hogy ezen alkalomból posztoljuk egy tortát , amit a nagy napon el fog küldeni édesanyjának (mármint a linkeket természetesen. :- D ) Egyértelmű, hogy elfogadtam a felhívást, hisz egy anyukáról van szó és egy szép gesztusról irányába. :-)

Úgyhogy Kedves Teca! Ezúton Kívánok Nagyon Boldog Születésnapot ! :-)

és íme a recept is:. (az alapot most innen próbáltam ki, én csak egy kicsit csökkentettem a cukrot)

Nagyon csokis csokoládétorta

Hozzávalók:

- 2 tábla étcsoki (200 g)

- 12 dkg vaj

- 6 tojás

- 2 dl tejszín

- 2 ek. cukor + 10 dkg porcukor


Megolvasztjuk a 2 tábla  étcsokit a 12 dkg vajjal. A tojásokat ketté választjuk. A 6 tojás sárgáját kikeverjük a 10 dkg porcukorral .
A habtejszínt felverjük . A 6 tojás fehérjét a 2 ek porcukorral verjük keményre. A csokis vajat összekeverjük a cukros tojássárgákkal. Majd ebbe óvatosan kevergetve beletesszük a tejszínhabot, majd legvégén a felvert tojások fehérjéjét.
Bélelt tortaformában sütjük, én 170 fokon kb 30 percig sütöttem.
Sülés közben gyönyörűen megemelkedik, majd mikor kész, gyönyörűen össze is esik. Nálam szép pereme maradt, így a belsejébe, ami igencsak lapos lett, töltöttem a krémet. Ezt bármi lehet, én most cukorszirupot, tejszínt és étcsokit használtam. De szerintem sima tejszínhabbal is éppolyan jó, rajta mondjuk gyümölcsökkel...
A sütemény maga, nagyon hasonlít nagy kedvencünkre: erre. Csak talán ez még krémesebb(és hízlalóbb), ugyebár a tejszín miatt. :-)
Szóval finom, csak nem szabad belőle túl sokat enni. Férjem este már nagyon körözött körülötte, miután evett egy szeletet, megértem elhessegetni,  mondván hogy ne egyen többet , ha nem akar úszógumit növeszteni. :-D
.




2 megjegyzés:

Teca írta...

Köszönöm a jókívánságot és e csodás tortát! Csokis, tejszínes...csak finom lehet.

Sütis néne írta...

Nagyon szívesen! :-)