2012. november 22., csütörtök | By: Sütis néne

Blogkóstoló 6. - Sárgabarackos lapos süti


Barbi  a háziasszonya a jelenleg futó Blogkostoló játéknak. Ez szám szerint a 6., nekem az első. De tetszik, mert így újabb blogokat ismerhetek meg és böngészhetek a receptek között. Biztosan részt fogok venni a következőn is. :-)
A mostani játéknál kérés volt, hogy lehetőleg karácsonyhoz kapcsolódó receptet válasszunk. Mivel nekem Gerdi süti blog jutott, így egyértelmű volt, hogy sütit választok tőle, mégpedig ezt.  . :-)))
Igazából jó pár recept tetszett , így végül a lánykámra bíztam, hogy döntsön a befutók közül. (és ebből kivételesen evett is, kb. 2 szeletet, ami nagy szó nála. ;-D )

Hasonló sütit készítettem már pár éve, csak az mézes lappal volt. Kíváncsi voltam, milyen lesz lekvárral. Nos, mondhatom, hogy jó, könnyebb bánni a tésztával, nem ragad úgy mint a mézes változat, és hamarabb be is puhul. Én délelőtt készítettem, este már ettük is.Az ízén pedig nem érezni, hogy nincs benne méz, szóval engem meggyőzött.:-)
Nálam mondjuk nem lett olyan magas , mint Gerdinél, de nem szeretem a vastag tésztát, ezért vékonyra nyújtottam, másrészt elég bénán sikerült szeletelni. De az ízén ez persze nem ront! :-)

tehát ím a recept:

Sárgabarackos lapos süti

Hozzávalók:

A lapokhoz:

- 6 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál baracklekvár

A krémhez:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor( én pudingpor helyett 7 ek liszttel és 2 tojás sárgájával főztem meg a krémet)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaó
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2-3 evőkanál olaj
Így készül:

A margarint, porcukrot, tojást kikeverjük, majd a liszt, szódabikarbóna, lekvár hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. 3 részre osztva, 3 lapot nyújtunk belőle. Tepsi hátán kisütjük.
A krémhez előbb megfőzzük a 2 vaníliapudingot(nálam ugye a liszt és tojássárgák) a tejben. A margarint a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A krémet két részre osztva, felébe a vaníliás cukor, másik felébe a kakaó kerül.
Összerakjuk a sütit: az alsó lapra kerül a kakaós krém, a másodikra a vaníliás, befedjük a harmadik lappal.
A csokit az olajjal gőz fölött felolvasztjuk, bevonjuk vele a sütit.
Másnap szeleteljük.

6 megjegyzés:

Vikvi írta...

Nagyon guszta, finom lehet :)

Sütis néne írta...

Igen, az volt, bár az érdem nem az enyém. :-)

Barbi írta...

Nagyon finom süteményt választottál és szerintem megérdemelt helye van az ünnepi asztalon! Köszönöm, hogy játszottál és remélem kedvet kaptál még több ilyen blogkóstolóhoz! :) Igazán szép képet készítettél! :)

Sütis néne írta...

Én is köszönöm Barbi! :-) örülök, hogy játszhattam!

Gerdi írta...

Ó, lemaradtam róla:-) Kíváncsi voltam, mit nézel ki! Még hogy béna szeletek... a laposság meg egész jól áll neki, így szó szerint lapos:-)

Sütis néne írta...

Gerdi! Köszönöm a receptet, finom volt a süti. Akárhogy is, lapos, vagy nem lapos, elfogyott. :-)))