2008. január 14., hétfő | By: Sütis néne

Dióban sült camember, ünnepekre


Mint a cím is mutatja, karácsonyra készítettem ezt magamnak, mivel ugye húst nem eszek, így erre esett a választásom.

Története, hogy ilyen dióban kirántott camembert egy étteremben ettem, és finom is lett volna, ha nem keserű a diótól....

Épp ezért én őrölt dióban hempergettem meg (az éttermi csak apróra vágva volt), és így tökéletes lett.

Nem kell hozzá más, mint egy natúr camembert, amit bepaníroztam liszt-tojás-darált dióba, majd olajban kisütöttem.

Mellé saját készítésű áfonya lekvárt(az a pici fekete kupac az a képen , pedig amúgy piroskás a drágaság színe ;-D), és hasáb krumplit ettem.
A lekvárral együtt fogyasztva valami mennyei!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon örülök ennek. Imádom a camembert meg a diót!

Dulmina írta...

De jó ötlet! Legközelebb én is dióba panírozom a camembert sajtot, nem morzsába. Szerencsére még van hozzá a birsalmás szőlőlekváromból, úgyhogy már csak az ünnepet kell megvárni :-)

Sütis néne írta...

:-), bizony, finom is a kettő együtt!
sőt én ma is ezt ettem ebédre, ünnep nélkül is!;-D