Túró Rudi (nem is a pöttyös az igazi :-D)
Most kivételesen nem írok dekákat, grammokat, mert szerintem felesleges, anélkül is el lehet készíteni.
Tehát a túrót egyszerűen megtörtem, kevertem hozzá cukrot (ki mennyit szeretne), reszelt citromhéjat, ill. tettem hozzá mazsolát is.
Több fajtát is készítettem, volt amihez fahéjat is szórtam, ill, lekvárral töltött is készült.
Miután kész a massza (ne legyen híg!) kis rudakként follpackra halmoztam, feltekertem, és mélyhűtőbe tettem (amíg kissé megszilárdult).
A lekvárral töltött, úgy készült, hogy (szintén follpackra) kisebb adag túrót tettem, erre vékony csíkban lekvárt, majd befedtem még egy adag túróval, és így formáztam rúddá.
Ezután étcsokit olvasztottam, majd következett a neheze, a bevonás.
Egy biztos, ráönteni nem célszerű, mivel jeges a túró, így ahogy ráöntjük a csokit szinte azonnal meg is köt, nem lehet elkenni.
Aztán meg lehet próbálkozni, egyszerűen csak beleforgatni (úgy hogy a csoki kissé nagyobb tálban van).
Vagy esetleg a túró 2 végére fogpiszkálót szúrni, és úgy belehempergetni.
A kész túró rudi elfogyasztása mihamarabb ajánlott, különben el és szétolvad!
(érdekesség, hogy a lányom magát a túrókrémet nem szerette, viszont mihelyst rudi formát kapott, csokival bevonva, gyorsan eltüntette.....ki érti ezt ?! :-D )
Megjegyzem, direkt nem tettem hozzá semmilyen szilárdító anyagot pl. zselatint, mert ha lehet ezt megpróbálom kerülni.
Igaz, úgy biztos tovább tartotta volna a formáját, tehát aki nem ódzkodik tőle, próbálja meg azzal.
Jó kísérletezést!
Most kivételesen nem írok dekákat, grammokat, mert szerintem felesleges, anélkül is el lehet készíteni.
Tehát a túrót egyszerűen megtörtem, kevertem hozzá cukrot (ki mennyit szeretne), reszelt citromhéjat, ill. tettem hozzá mazsolát is.
Több fajtát is készítettem, volt amihez fahéjat is szórtam, ill, lekvárral töltött is készült.
Miután kész a massza (ne legyen híg!) kis rudakként follpackra halmoztam, feltekertem, és mélyhűtőbe tettem (amíg kissé megszilárdult).
A lekvárral töltött, úgy készült, hogy (szintén follpackra) kisebb adag túrót tettem, erre vékony csíkban lekvárt, majd befedtem még egy adag túróval, és így formáztam rúddá.
Ezután étcsokit olvasztottam, majd következett a neheze, a bevonás.
Egy biztos, ráönteni nem célszerű, mivel jeges a túró, így ahogy ráöntjük a csokit szinte azonnal meg is köt, nem lehet elkenni.
Aztán meg lehet próbálkozni, egyszerűen csak beleforgatni (úgy hogy a csoki kissé nagyobb tálban van).
Vagy esetleg a túró 2 végére fogpiszkálót szúrni, és úgy belehempergetni.
A kész túró rudi elfogyasztása mihamarabb ajánlott, különben el és szétolvad!
(érdekesség, hogy a lányom magát a túrókrémet nem szerette, viszont mihelyst rudi formát kapott, csokival bevonva, gyorsan eltüntette.....ki érti ezt ?! :-D )
Megjegyzem, direkt nem tettem hozzá semmilyen szilárdító anyagot pl. zselatint, mert ha lehet ezt megpróbálom kerülni.
Igaz, úgy biztos tovább tartotta volna a formáját, tehát aki nem ódzkodik tőle, próbálja meg azzal.
Jó kísérletezést!
2 megjegyzés:
Gratula!
Mint mindig, most is remekelsz:-)
Mentettem mind a hármat, el fogom készíteni:-))
Köszönöm!de azért nem olyan nagy "cuccok"... ;-D
Megjegyzés küldése