2011. december 20., kedd | By: Sütis néne

Őszibarack sütemény


Lassanként nekiállok a sütigyártásnak, legalábbis azoknak, melyek kibírják karácsonyig.
Úgyhogy gatyát felkötni, mert most egy darabig csak sütik lesznek. :-)))

Őszibarack sütemény

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg cukor

- 20 dkg margarin

- 2 tojássárgája

- 2 dl tej

- 75 dkg liszt

- 1 tk sütőpor

A töltelékhez:
- 3 dl tej

- 15 dkg darált dió

-  tésztamorzsa( a sütik kikapart belseje)

- ízlés szerint porcukor

- 2 evőkanál kakaópor

- fél deci rum

A tésztához a cukrot, a margarint, a tojást, a tejet , lisztet összegyúrjuk. A tésztából kis golyókat(diónyit) formázunk, 160 fokon kb 15-20 percig sütjük.
Amikor már nem forróak a tészták, kikaparjuk a belsejét. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Megtöltjük a kikapart golyókat, kettesével összeragasztjuk. Aromákkal megfestjük, cukorban megforgatjuk.

Nem mondom hogy ezek most annyira szépre sikerültek volna, de ez van...attól még el fognak fogyni... :-)

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Szerintem szépek lettek!
Nálam az őszibarack még "nem érett meg".Olyan mumusféle, félek nekifogni, pedig egyszer én is szeretnék ilyet csinálni.

Sütis néne írta...

Köszönöm, de volt már szebb is.
Egyébként nem nehéz elkészíteni, csak időigényes. ezért is készítem ritkán. :-)