Ez egy finom, de kissé időigényesebb süti. Karácsonyra azért bevállaltam. A több időt, főleg a tészta kosárka formákba való beleigazgatása adja. Itt fontos, hogy a tészta mindenhol jól kitöltse a formát, ill. hogy vékonyan nyomkodjuk bele, mert sütés közben megnől. Ha nagyon feljönne, egy kiskanállal ki kell belőle kapargatni egy keveset, hogy legyen helye a krémnek is.
Kosárka
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 db tojás
- fél cs. sütőpor
A krémhez:
- 30 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 0,5 dl tej
- ha van, pár kocka étcsokoládé(de persze ez több is lehet. minél több, annál csokisabb a krém)
- 1evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kis kosárformákba kis golyókat nyomkodunk(alá tegyünk sütőpapírt, úgy könnyebb utána kiszedni belőle), és megsütjük(160 fok, bk 15-20 perc).Célszerű előtte villával megszurkálni és sütőpapíron babot tenni rá nehezéknek.
A krémhez a cukrot, a kakaóport, a csokoládét, a tojást és a tejet felrakjuk főzni, majd hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, 25 dkg margarint habosra keverünk, és a kihűlt krémet hozzá adjuk.
Ezzel töltjük meg a kész kosarakat, majd egy napig hagyjuk állni, hogy bepuhuljon.
4 megjegyzés:
Nagyon tetszika díszítése ;-)
Nagyon szépen köszönöm a receptet. Kipróbálom, bár a legnehezebb szerintem az 1 napos várakozás lesz. :)
Nagyon guszta! Ismerem ezt a sütit, de nagyon jól mutat a díszités rajta, hogy megváltoztatja az egész süteményt!
Anazar! Köszönöm.:-)
Kriszti! Szívesen, remélem, ízleni fog!
Éva! Köszönöm neked is!
A díszítés a tetejükön egyébként íróka(tojásfehérje és porcukor), mivel volt még maradék abból, amit a mézeskalácsokhoz használtam. Ha lehet megpróbálok mindent felhasználni, ha marad valamiből, így lettek a kosárkák is feldíszítve.;-)
Megjegyzés küldése