2012. március 9., péntek | By: Sütis néne

Túrókuglóf



Ez a recept notburga konyhájából származik. Köszönet érte!
A héten volt még egy kis maradék túróm, és receptet kerestem hozzá. Ezt találtam. 
Állagra nagyon hasonló a joghurtos kuglófomhoz, ami nagy népszerűségnek örvend, és ízre is hasonló ahhoz.
Tehát jó szívvel ajánlom ezt  a receptet azoknak, akiknek a  joghurtos is ízlett! :-) Próbáljátok ki, mert tényleg finom!
Ide másolom az eredeti receptet:

Túrókuglóf

Hozzávalók:

- 20 dkg vaj

- 25 dkg porcukor

- 1 zacskó vaniliás cukor

- 5 tojás

- 15 dkg túró (10 % zsírtartalom)

- 1 ek rum

- 1 citrom
- 10 dkg étkezési keményítö

- 1 csomag sütöpor

- 200 ml tej

- 40 dkg liszt

A vajat a por- és vaniliáscukorral habossá verem. Egyenként hozzáadom a tojássárgákat, majd hozzákeverem a túrót a rummmal, a citom levével és a citrom lereszelt héjával. A lisztet a keményítövel és a sütöporral jól elvegyítem, majd átszitálom (a szitálás lazítja a lisztet), majd a tejjel jól elkeverem. (Amennyiben a massza túl sürü, még egy kevés tejet lehet hozzáönteni.) Hozzáadom a citromos-túrós masszát és a keményre felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatom. Egy nagy, vagy két kicsi kuglófformába öntöm és 160 fokon (légkeveréses sütöben), 50-60 percig sütöm. Miután kész, még 10 percig nyitott sütöben pihenni hagyom. Nagyobb tálra borítom, porcukorral megszórom.

2 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Nagyon guszta lett és köszönöm, hogy ráirányítottad a figyelmem erre a blogra, csudaklassz!

Sütis néne írta...

én is köszönöm. :-)
és majd én is jobban körülnézek még ott, mert ez a recept tényleg jó. :-)