2012. március 10., szombat | By: Sütis néne

Pupusas


A neten többfelé is fellelhető ez a recept, ha beírjátok a google-ba, előkerül. 
Én már nem tudom kinél láttam, valmelyik blogon, de hogy kinél...  maga a tészta receptje egyébként mindenhol ugyanaz, a töltelék viszont különböző lehet. Nálam így készült:

Pupusas

Hozzávalók:

tésztához
- 30 dkg liszt

- 1 tk sütőpor

- 1 tk só

- 1/2 dl olaj

- kb. 1 dl -1,2 dl víz

töltelékhez
- 20 dkg reszelt sajt

- 2 ek tejföl

- fűszerek(só, bors, egyebek)

- minden egyéb (az fenti alapba tettem még egy egész fej, apróra vágott, dinsztelt vörös és fokhagymát. ezután kétfelé vettem: az egyikbe pirított szalonnát tettem, plusz kukoricát, a másikba szintén kukoricát, ill. brokkolit, petrezselymet)

A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, olajjal és vízzel, összedolgozzuk, majd pihentetjük. Én a kenyérsütővel kevertem össze.
A tésztát  6  részre daraboljuk, gombócokat formálunk belőlük, kicsit kinyújtjuk őket. A közepükbe 2 ek tölteléket teszünk. Batyu formában összecsípjük felül, majd jól megpaskolva ellapítjuk.
Forró serpenyőben oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük őket. Ne nagy lángon süssük, különben megég! 

Nagyon finom és nagyon laktató. Frissen az igazi, mikor még olvadt benne a sajt.
Nekem a krumpliprósza jutott róla eszembe, csak krumpli nélkül. Valószínű a formája, ill. az hogy serpenyőben sül, emiatt.
Én tegnap délután egyet tudtam csak megenni belőle és utána már vacsit sem , úgy elteltem vele. :-) A férjem azért kettőt legyűrt, a hős.... :-D

itt egy videó, hogyan készül:

3 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Még sosem hallottam erről a valamiről, de nagyon jól néz ki! Megkóstolnám!

Sütis néne írta...

köszi, akkor tessék kipróbálni! :-)

Flóra írta...

Én is szeretem, nagyon finom!:))